Κατρούγκαλος: Δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία – Στρατούλης: Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… – Και άλλες αριστερές φαντασιώσεις

Ενδιαφέρουσες απόψεις κατατέθηκαν τόσο από τον νέο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον απερχόμενο υπουργό αναπληρωτή Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου, μετά τον ανασχηματισμό.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κατρούγκαλου ήταν, μεταξύ άλλων:

Το «όχι» του λαού στο δημοψήφισμα είναι παρακαταθήκη. Η συμφωνία ήταν αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση

για να σώσει τη χώρα. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα, αλλά για τη συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχουν περιθώρια.

Τα δύο μεγάλα πεδία μάχης είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και οι εργασιακές σχέσεις. Πήραμε ένα στοίχημα και δεν θα το χάσω. Δεν θα γίνω νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού.

Θεωρώ καθοριστική την ανάγκη να υπάρχει ενότητα στην Αριστερά παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Διότι δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία που υπεγράφη, διότι δεν παραδόθηκαν τα όπλα. Η Αριστερά πρέπει να υπερασπιστεί τα όπλα αυτά.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι «το «όχι» του στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας την περασμένη Τετάρτη δεν σημαίνει πως δεν στηρίζει την κυβέρνηση», αλλά διευκρίνισε ότι αυτό γίνεται για να ολοκληρώσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

«Θα προσπαθήσω ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησα τους τελευταίους μήνες για να τα δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή».

The post Κατρούγκαλος: Δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία – Στρατούλης: Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… – Και άλλες αριστερές φαντασιώσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα