Το koolnews.gr πάει Μουντιάλ: Το προφίλ της Νοτίου Κορέας που πάει για τους «16»

15:12 3/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Νότια Κορέα, τα τελευταία χρόνια, είναι από τις ισχυρές δυνάμεις της Ασιατικής ζώνης, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Στον κόσμο έγινε γνωστή το 2002, όταν μαζί με την Ιαπωνία διοργάνωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ποδοσφαιριστές της Νοτίου Κορέας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και έφτασαν ως τον μικρό τελικό της διοργάνωσης, όπου και ηττήθηκαν από την Τουρκία, με 3-2.

Η πρώτη της συμμετοχή

σε Παγκόσμιο Κύπελλο καταγράφεται το 1954. Oι Νοτιοκορεάτες έφτασαν, δεν κατάφεραν να προκριθούν στους «16» καλύτερους του κόσμου και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, κάτι που έπραξαν στο Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο προπονητής

Ο Χόνγκ Μιούνγκ-Μπο είναι πρώην διεθνής της Νοτίου Κορέας, μάλιστα είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική, 136 στο σύνολό τους.

Η 23άδα του Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Γιούνγκ Σουνγκ Ρίονγκ (Σουγιόν), Κιμ Σέουνγκ Γκου (Ουλσάν), Λι Μπουμ Γιουνγκ (Μπουσάν)

Αμυντικοί: Κιμ Γιν Σου (Αλμπιρέξ), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν (Γκουανγκζού), Γιουν Σουκ Γιουνγκ (ΚΠΡ), Χουάνγκ Σέοκ Χο (Χιροσίμα), Χονγκ Γέονγκ Χο (Αουγκσμπουργκ), Κακ Τάε Χούι (Αλ Χιλάλ), Λι Γιονγκ (Ουλσάν), Κιμ Τσανγκ Σου (Κασίμα Ρεϊσόλ).

Μέσοι: Κι Σουνγκ Γουένγκ (Σάντερλαντ), Χα Ντάε Σουνγκ (Γκουοάν), Χαν Κουκ Γιουνγκ (Κασίμα Ρεϊσόλ), Παρκ Γιονγκ Γου (Γκουανγκζού), Κιμ Μπο Κιούνγκ (Κάρντιφ), Λι Τσουνγκ Γονγκ (Μπόλτον), Γι Ντονγκ Γον (Αουγκσμπουργκ), Σον Χέονγκ Μιν (Λεβερκούζεν).

Επιθετικοί: Κου Για Σέολ (Μαϊντς), Λι Κέουν Χο (Σανγκζού), Παρκ Τσι Γιάνγκ (Γουότφορντ), Κιμ Σιν Γουκ (Ουλσάν).

Ο στόχος

Η Νότιος Κορέα, ή αλλιώς Δημοκρατία της Κορέας, έχει ως στόχο να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με ταχύτητα, γρήγορη σκέψη, αλλά και ταλέντο. Πρωτομάστορας του ρόστερ είναι ο Παρκ Τσι Γιανγκ της Γουότφορντ, ο οποίος έκανε όνομα στη Ολλανδία με την PSV και εν συνεχεία μετεγγράφηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βαρόμετρο είναι και ο Κι Σουνγκ Γουενγκ, της Σάντερλαντ και συμπαίκτης με τον Χάρη Μαυρία.

Η φανέλα

Keywords
Τυχαία Θέματα