Το koolnews.gr πάει Μουντιάλ: Το προφίλ της Εθνικής Ιράν και η… αποφυγή του διασυρμού

13:51 2/6/2014 - Πηγή: KoolNews

H Εθνική Ιράν είναι δυο από τις τέσσερις συνολικά ομάδες της Ασιατικής ζώνης που προκρίθηκαν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη Βραζιλία...

Το Ιράν μπορεί να μην είναι... εργοστάσιο ποδοσφαιριστών, ωστόσο έχει λάβει μέρος σε τρεις διοργανώσεις τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη της συμμετοχή είναι το 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής, το οποίο μάλιστα κατέκτησαν οι οικοδεσπότες στον τελικό με την Ολλανδία. Το Ιράν κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην φάση των ομίλων το Περού,

την Ολλανδία και τη Σκωτία. Στο πρώτο ματς οι Ολλανδοί κέρδισαν εύκολα 3-0 τους Ιρανούς. Στο δεύτερο ματς η Εθνική του Ιράν πήρε την ισοπαλία από την Σκωτία και παράλληλα τον πρώτο της πόντο, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι ηττήθηκε από το Περού.

Η δεύτερη συμμετοχή ήρθε πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998 στη Γαλλία. Η Εθνική Ιράν είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, όπως η Γερμανία, η Γιουγκοσλαβία και η περίπου ισοδύναμη, Αμερική. Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων ηττώνται από την Γιουγκοσλαβία και στο δεύτερο ματς...ρεφάρουν την ήττα, καθώς επικράτησαν των Ηνωμένων Πολιτειών, με 1-0. Στις 25 Ιουνίου, αντιμετωπίζουν την Γερμανία, από την οποία γνωρίζουν την ήττα, με 2-0 και αποκλείονται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τελευταία συμμετοχή, πριν φτάσουμε στο σήμερα, ήταν το 2006 στην Γερμανία. Η ομάδα του Ιράν τερμάτισε τελευταία στον όμιλο ανάμεσα σε: Πορτογαλία, Περού και Ανγκόλα. Το πρώτο ματς δεν ήταν και τόσο...ευνοϊκό για τους Ιρανούς, καθότι έχασαν από το Μεξικό, με 3-1. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν με την Πορτογαλία, το οποίο κέρδισαν οι Ίβηρες, με σκορ 2-0. Στο τελευταίο ματς, το μόνο που κατάφερε το Ιράν ήταν να αποσπάσει την ισοπαλία από την Ανγκόλα.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Εθνική του Ιράν μετράει τέσσερις συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς όμως να έρθει κάποια διάκριση. Κατά προσέγγιση ο στόχος τους για φέτος είναι απλά να μην... διασυρθούν, αφού δεν διαθέτουν στο μεγάλο όνομα, ή τον άνθρωπο που θα παρασύρει την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα