Σοκ με τον θάνατο ποδοσφαιριστή από... ένα ποντίκι

13:29 2/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκ με τον θάνατο ποδοσφαιριστή από... ένα ποντίκι Δευτέρα, Ιούνιος 2, 2014 - 13:06

«Γιατί, Θεέ μου, γιατί; Μιχάλη, εκεί που πας να προσέχεις... Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...». Με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής φίλοι και συγγενείς του 20χρονου ποδοσφαιριστή Μιχάλη Φουντουλάκη από τα Χανιά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της καρδιάς τους και να συνειδητοποιήσουν πώς ο δικός τους άνθρωπος έφυγε για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό, χτυπημένος από τη νόσο των τρωκτικών! Να συνειδητοποιήσουν πώς είναι δυνατόν εν έτει 2014

στην Ελλάδα να χάνονται ανθρώπινες ζωές από μια μολυσματική αρρώστια, τη λεπτοσπείρωση, που μεταδίδεται από τα ποντίκια. Το άτυχο 20χρονο παλικάρι που έκανε όνειρα για τη ζωή και την καριέρα του πέθανε, καθώς ενώ βρισκόταν στην ύπαιθρο, απλώς έτυχε να ακουμπήσει με γυμνά χέρια ένα μικρό ποντίκι, το οποίο έφερε την άκρως επικίνδυνη και θανατηφόρα αυτή νόσο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, ο 20χρονος Μιχάλης Φουντουλάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε προσβληθεί από λεπτοσπείρωση και αμέσως εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγήθηκαν ισχυρά αντιβιοτικά, αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε... Το βράδυ της Παρασκευής εκδήλωσε υψηλό πυρετό και σηψαιμία. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του έγινε το Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» προκειμένου να του πουν το στερνό «αντίο». Ανάμεσά τους και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Α΄ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος Χανίων, στην οποία αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας ο άτυχος 20χρονος.

Αγάπη για το ποδόσφαιρο

Ο Μιχάλης σπούδαζε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά η μεγάλη αγάπη του ήταν το ποδόσφαιρο. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την ακαδημία Νέας Κυδωνίας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα Παίδων του Α.Ο. Χανιά. Τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν στο ρόστερ του ΔΑΑΟΧ.

Λάτρευε και τον Ολυμπιακό, αφού ο πατέρας του Στέλιος Φουντουλάκης υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΕΦΟ Χανίων. «Καλό σου ταξίδι, φίλε Μιχάλη!». «Η ανάμνησή του θα μείνει πάντα μέσα μου» είναι μερικά από τα εκατοντάδες μηνύματα που γράφουν οι συμπαίκτες και οι φίλοι του στη σελίδα του στο facebook.

Η νόσος χτυπά σε αγροτικές περιοχές

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αρκετοί άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο των τρωκτικών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας: «Η λεπτοσπείρωση προσβάλλει τα ζώα και τον άνθρωπο. Οφείλεται στα βακτήρια του γένους της λεπτόσπειρας, που προκαλούν ίκτερο και καταστροφή του συκωτιού και λεπτόσπειρες canicola που προκαλούν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια» τόνισε, ενώ αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως η Ζάκυνθος, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. «Ειδικά στη Ζάκυνθο παρατηρείται μικροεπιδημία» σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λεπτοσπείρωση είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος. Το βακτηρίδιό της ζει κυρίως στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα των ποντικών. Μεταδίδεται όταν ο άνθρωπος έχει καταναλώσει νερό ή έχει ακουμπήσει έδαφος μολυσμένο, όταν ακουμπήσει την ουρά των τρωκτικών, η οποία αποτελεί πηγή εστίας του βακτηρίου και τέλος, όταν εκτεθεί σε εκκρίματα τρωκτικών.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα