Το Top5 της εβδομάδας (14-20/11)

Λίγα -έως ελάχιστα- πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση τη Δευτέρα το πρωί. Ένα από αυτά είναι η λίστα με τις νέες κυκλοφορίες δίσκων.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Ακόμα για κάποιους δεν έχει περάσει η στεναχώρια από τη διάλυση των REM και εκείνοι επιστρέφουν στο προσκήνιο. Έστω και με μια συλλογή. Λοιπόν αυτή η εβδομάδα ανήκει στον Michael Stipe και την παρέα του, καθώς κυκλοφορούν το “Part Lies, Part Heart, Part Truth,

Part Garbage 1982–2011” – που μάλιστα είναι η πρώτη τους συλλογή μετά το 2006. Και σε αυτή έχουν συγκεντρώσει τα 40 καλύτερα κομμάτια τους από τα πρώτα μέχρι την τελευταία χρονιά της πορείας τους. Μάλιστα η ιδιαιτερότητα του δίσκου είναι πως η επιλογή των κομματιών έγινε για πρώτη φορά από τους ίδιους τους REM. Άρα αξίζει να έχει μια θέση στη δισκοθήκη μας.

Πάντως οι REM δεν είναι το μόνο μεγάλο συγκρότημα που επιστρέφει στη δισκογραφία αυτή την περίοδο. Την τιμητική τους έχουν και οι Pink Floyd, που επανακυκλοφορούν το “Wish You Were Here“. Εκτός από το κλασσικό δίσκο του 1975, η Experience Edition θα περιλαμβάνει και ένα 2ο CD με ακυκλοφόρητες live και studio εμφανίσεις τους.
Αν πάλι θέλεις να ακούσεις κάτι πιο νέο, τότε εμπιστεύσου τους Los Campesinos!. Η 7αδα από την Ουαλία, με το ισπανικό όνομα, που πριν από ένα χρόνο εντυπωσίασε με το “Romance is Boring” επανέρχεται με το “Hello Sadness“. Και μην νομίζεις από τον τίτλο του δίσκου ότι αποφάσισαν να γίνουν πιο μελαγχολικοί. Οι κιθάρες έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο.

Για πιο hip hop καταστάσεις, τότε κάτσε να ακούσεις τι έχει να σου πει ο Drake. Ναι, ξέρω πως hip hop και Καναδάς, δεν είναι δύο πράγματα που έχεις μάθει να πηγαίνουν μαζί, αλλά ο συγκεκριμένος αξίζει να του δώσεις λίγη προσοχή με το 2ο δίσκο του “Take Care“.
Last but not least, έχουμε το OST “The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part 1)“. Που η αλήθεια είναι πως όσο κι αν δεν μου αρέσουν οι ταινίες, τα soundtrack τα βρίσκω εκπληκτικά. Αυτή τη φορά είναι η σειρά των Bruno Mars, Noisettes, Angus & Julia Stone και αρκετών άλλων μουσικών να γράψουν κομμάτια για βαμπίρ, έρωτα και… αίμα.

Διαβάστε ακόμα:
* Το Top5 της εβδομάδας (07-13/11)

* Δέκα κομμάτια μόνο για εσάς Vol.4

Keywords
Τυχαία Θέματα