Τι θα πει ο Νεντ Σταρκ δεν έχει παιδί; – 5 πράγματα για το Game of Thrones που δεν ξέραμε

Η μανία με το Game of Thrones παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμα και τώρα που ο 4ος κύκλος δεν έχει βάλει μπρος και βρισκόμαστε στην ουσία σε χειμερία νάρκη. Πριν ξεκινήσει το μυστήριο από την αρχή ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους για να μην τα μπερδέψουμε.

Υπάρχουν κάποια σημεία στο GoT που δεν ήταν τόσο σαφή και μας δημιούργησαν απορίες όπως για παράδειγμα ποιανού παιδί είναι τελικά

ο Τζον Σνόου; Μπορεί να υπάρξουν μερικά spoiler alerts αλλά κρατηθείτε.

1) Οι δράκοι της Ντενίρις απήχθησαν: Είναι μία από τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το βιβλίο, αφού εκεί αναφέρει ότι η Καλίσι τους πήρε μαζί της για προστασία μετά την εθελούσια είσοδο της στον Οίκο των Αθανάτων. Στην σειρά βλέπουμε να τους απαγάγουν ως εκβιαστικό μέσο για να ενισχύσει την «Σκιά του Δειλινού» στο Κουάρθ η Ντενίρις.

2) Οι γονείς του Τζον Σνόου είναι μάλλον η Λιάνα Σταρκ και ο Ρέγκαρ Ταργκάριεν: Κι ενώ εμείς έχουμε την εντύπωση ότι ο Τζον είναι παιδί του Νεντ Σταρκ, φαίνεται πως ο Νεντ μας κράτησε ένα μεγάλο μυστικό. Αρκετά χρόνια πριν, ο Ρέγκαρ Ταργκάριεν ήταν ερωτευμένος με τη Λιάνα και την απήγαγε. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί είτε τη βίασε είτε έκαναν σεξ και η Λιάνα έμεινε έγκυος. Το μωρό γεννήθηκε τη στιγμή που ο Ρέγκαρ έχει πεθάνει από τον Ρόμπερτ Μπαράθεον και η Λιάνα βρίσκεται σε ένα λουτρό αίματος. Τότε ξορκίζει τον Νεντ να μην πει το μεγάλο της μυστικό.

3) Ο Τίριον Λάνιστερ είναι ασχημόφατσα: Όχι, δεν αναφερόμαστε στον Πίτερ Ντίνκλατζ, αλλά στον Τίριον όπως τον περιγράφει στο βιβλίο ο Τζορτζ Μάρτιν, έχει ένα μάτι πράσινο και ένα μπλε και η ουλή που αποκτά στο τέλος της δεύτερης σεζόν είναι κανονικά μια τομή στη μύτη του στο βιβλίο.

4) Ο συγγραφέας των βιβλίων είχε ένα μεγάλο πρόβλημα με το 4ο βιβλίο: Ο Μάρτιν αρχικά είχε σκοπό να αφήσει 5 χρόνια να περάσουν μεταξύ του 3ου και του 4ου βιβλίου, αλλά δεν υπολόγισε το feedback που θα είχε από τα τρία προϋπάρχοντα και αφού είχε διαρκώς νέα πράγματα στο μυαλό του, αποφάσισε να χωρίσει το 4ο βιβλίο σε δύο μέρη: το πρώτο θα περιγράφει όσα γίνονται στην περιοχή των Γουέστερος και τον Μπράαβος, ενώ το δεύτερο όσα στην περιοχή των Έσος.

5) To Storm's End κρύβει μια ακόμη πιο μυσταγωγική ιστορία πίσω του: Το φρούριο Storm's End ανήκει στον Οίκο του Μπαράθεον και είναι ένα από τα τρία ισχυρά στο βασιλικό οίκο. Λέγεται ότι χτίστηκε τη Χρυσή Εποχή από τον Ντουράν, τον πρώτο βασιλιά της καταιγίδας ο οποίος κήρυξε πόλεμο κατά των θεών που κατέστρεψαν την οικογένεια του και τους καλεσμένους του την ώρα που παντρευόταν την Ελενέι. Μάλιστα, έκανε 6 αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να χτίσει το τελικό, για το οποίο τον βοήθησαν μαγικές ικανότητες του δάσους, με έναν πιτσιρικά ονόματι Μπραν να δίνει τις συμβουλές του στον Ντουράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα