Τι κρύβεται πίσω από το «ο πρωθυπουργός και εγώ» που επαναλαμβάνει ο Βενιζέλος;

Πόσο νόημα μπορεί να κρύβει μια φράση και δη μια φράση που επαναλαμβάνεται με έμφαση δυο φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα; Η απάντηση είναι, μεγάλο! Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τείνει να χρησιμοποιεί αρκετά συχνά τη φράση «Ο Πρωθυπουργός και εγώ αποφασίσαμε…».

Έμπειροι παρατηρητές θεωρούν τη φράση αυτή ως σαφές μήνυμα με πρώτο αποδέκτη τον Γιάννη Στουρνάρα,

για τον οποίο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Οι ιθύνοντες της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως ο υπουργός προβάλλει διαρκώς τα αιτήματα της Τρόικα, χωρίς να διαπραγματεύεται επαρκώς, με αποτέλεσμα η φράση να έρχεται ως υπενθύμιση του ποιος παίρνει τις αποφάσεις στη χώρα. Επιπρόσθετα, η ίδια φράση έχει δύο ακόμα αποδέκτες. Φυσικά την Τρόικα αλλά και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Έτσι, ο κ. Βενιζέλος θέλει να στείλει και προς αυτές τις κατευθύνσεις ένα σαφές μήνυμα πως στο τέλος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτός που αποφασίζουν.

Η φράση πάντως που ειπώθηκε για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής στην αντιπαράθεση του Αντιπροέδρου με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχολιάζεται έντονα στα πηγαδάκια των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για υπέρμετρη αλαζονεία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα