Θέλετε να κερδίσετε 25.000 ευρώ; Γίνετε κυνηγός αστεροειδών στην NASA

Σας αρέσει η αστροφυσική και γοητεύεστε από τα μυστήρια του σύμπαντος; Δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα της NASA για να γίνεται κυνηγός αστεροειδών και να κερδίσετε 25.000 ευρώ.

Επίδοξους κυνηγούς αστεροειδών αναζητεί η NASA μέσω αγγελίας που ανάρτησε στον ιστότοπο της και

προσφέρει 25.000 ευρώ σε όποιον καταφέρει να αναπτύξει έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο που θα μπορούσε να σώσει όλο τον πλανήτη.

Η NASA ελπίζει ότι μετά την δημοσιοποίηση της αγγελίας θα προσεγγίσει κόσμο που θα βοηθήσει προκειμένου να εντοπιστούν διαστημικοί βράχοι, σαν αυτούς που ευθύνονται για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Ο διαγωνισμός «Asteroid Data Hunter» στόχο έχει τη δημιουργία λογισμικού που θα μειώσει τον αριθμό των λανθασμένων εντοπισμών από επίγεια τηλεσκόπια.

Η ΝASA αναζητά επικίνδυνους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και είναι μεγαλύτεροι από ένα χιλιόμετρο, παραπάνω από δύο δεκαετίες και με αυτή την αγγελία ελπίζει ότι τα δώσει την λύση βρίσκοντας τους όλους. Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία έχουν ήδη εντοπιστεί το 98% από αυτούς.

Επίσης τα σημερινά συστήματα ανίχνευσης αστεροειδών μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο το 1% των διαστημικών αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Σήμερα, μόλις 100 άνθρωποι αναζητούν σε καθημερινή βάση αστεροειδείς προκειμένου να καθορίσουν το σχήμα και την ταχύτητά τους. Η ΝΑSA θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό, ειδικά στην Αφρική και την Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα