Θαμμένος Βικτοριανός δρόμος ανακαλύφθηκε και λειτουργεί 120 χρόνια μετά

Οι καταναλωτές θα μπορούν σε λίγο καιρό να περπατήσουν στα στενά ενός Βικτοριανού δρόμου, ο οποίος παρέμενε κρυμμένος, υπό το έδαφος, για περισσότερα από 120 χρόνια!

Αυτό το «σπήλαιο» από παλαιά μαγαζιά και στάβλους ανακαλύφθηκε κάτω από το Royal Arcade, ένα διώροφο εμπορικό κέντρο στο West Yorkshire, όταν εργάτες έσπασαν το πάτωμα κατά τη διάρκεια εργασιών το 2002, εντοπίζοντας

προς μεγάλη τους έκπληξη ένα κομμάτι ιστορίας.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά τη δεκαετία του 1890, και πλέον, ο μάνατζερ του εμπορικού κέντρου, Νικ Χόλροϋντ, επιχειρεί να εντάξει τον «ξεχασμένο» δρόμο στο Royal Arcade, θέτοντας τον και πάλι σε λειτουργία.

Μια αχρονολόγητη φωτογραφία του Royal Arcade, του εμπορικού κέντρου που είναι τοποθετημένο πάνω από τον μυστικό Βικτοριανό δρόμο.

Οι εργάτες είχαν ανακαλύψει τον δρόμο, με πολλά από τα αντικείμενά του σε άριστη κατάσταση, καθώς οι περισσότερες πόρτες, τοίχοι, έπιπλα, καθώς και στάβλοι ήταν ακριβώς όπως είχαν αφεθεί.

Το Royal Arcade όπως είναι σήμερα. Ο μάνατζερ Νικ Χόλροϋντ ελπίζει πως, σύντομα, οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν «υπογείως».

Τότε, είχε κριθεί ακατάλληλο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τον δρόμο, για λόγους υγείας και ασφάλειας, ωστόσο με τον ερχομό του κ. Χόλροϋντ, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες, έτσι ώστε ο δρόμος να μπορέσει να ενταχθεί στο ιστορικό κτίριο.

Μια αχρονολόγητη φωτογραφία του εσωτερικού του Royal Arcade.

Ο μάνατζερ του Royal Arcade έχει προσλάβει μια ομάδα αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, με τα σχέδια της επανένταξης του δρόμου, που κάποτε βρισκόταν στην επιφάνεια, σε λειτουργία να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου στο West Yorkshire, όπως είναι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα