Μπίλι Γκέιτς για Στιβ Τζομπς: Μεγαλώσαμε μαζί και χτίσαμε αυτοκρατορίες – Συγκινητική συνέντευξη

«Μεγαλώσαμε μαζί». Αυτά ήταν τα λόγια του μεγάλου άντρας της πλήροφορικής, Μπίλι Γκέιτς, αναφερόμενος, στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή που είχε να αντιμετωπίσει στην πολύχρονη καριέρα του: Τον Στιβ Τζομπς, το ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε στις 5 Οκτωβρίου του 2011.

Μιλώντας για περίπου μία ώρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο του CBS, το

αφεντικό της Microsoft, ήταν φανερά συγκινημένος, αναπολώντας τις στιγμές που πέρασε μαζί με τον Τζομπς, πολύ πριν κατακτήσουν τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως τον είχε επισκεφτεί λίγο πριν τον θάνατό του, στο σπίτι του στο Πάλο Άλτο, της Καλιφόρνια, τον Οκτώβριο του 2011, διαψεύδοντας όλους όσοι τους ήθελαν να έχουν χάσει κάθε επαφή, λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών τους.

Περιγράφοντας την τελευταία τους συνομιλία, ο 58χρονος Γκέιτς, αποκαλύπτει την ευγενή άμιλλα που υπήρχε ανάμεσα στους δύο άντρες, η οποία και διήρκησε πάνω από 35 χρόνια.

«Μου έδειξε το σκάφος το οποίο ετοίμαζε, και μου είπε πόσο θα ήθελε να ζήσει για να μπορέσει να το χαρεί, αν και ξέραμε και οι δύο πως δεν υπήρχαν και πολλές πιθανότητες για να συμβεί αυτό» ήταν τα λόγια του.

«Μιλήσαμε για τις οικογένειές μας. Έμαθα όλα τα νέα του και εκείνος τα δικά μου. Δεν ήταν καθόλου μελαγχολικός. Δεν είχε, σε καμιά περίπτωση το ύφος “ωχ, την έχω βάψει”. Αντιθέτως, ήταν πολύ ανήσυχος σχετικά με το γεγονός πως δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε την παιδεία των παιδιών μας μέσω της τεχνολογίας και της ανάπτυξής της» συνέχισε.

Στο σημείο, όμως, που ο μεγάλος άντρας της Microsoft, έδειξε μεγαλύτερη συγκίνηση από αυτοί που το κοινό περίμενε, ήταν τη στιγμή που αναφέρθηκε στις μεγάλες εταιρείες που κατάφεραν να χτίσουν, οι οποίες, όχι μόνο τους έκαναν να αποκτήσουν αμύθητες περιουσίες, αλλά και να φέρουν την τεχνολογία στο σπίτι κάθε ανθρώπου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Κατά μία έννοια, μεγαλώσαμε μαζί» εξήγησε ο Γκέιτς. «Ήμασταν πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία, ήμασταν αισιόδοξοι και φιλόδοξοι, και καταφέραμε να φτιάξουμε τεράστιες εταιρείες. Μοιραζόμασταν τις ίδιες φαντασιώσεις σχετικά με τη δημιουργία προϊόντων, και θέλαμε διαρκώς να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Το καλύτερο είναι πως τα πετύχαμε όλα αυτά. Ναι μεν ήμασταν αντίπαλοι, αλλά πάντα διατηρούσαμε την επικοινωνία και τον σεβασμό ανάμεσά μας. Και φυσικά, την περίοδο που ήταν άρρωστος» πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως ο Τζομπς, είχε κρατήσει μια επιστολή για τον ίδιο τον Γκέιτζ, δίπλα από το κρεβάτι στο οποίο και άφησε την τελευταία του πνοή. Μέσα σε αυτό, δήλωσε στον μεγαλύτερο αντίπαλο που γνώρισε ποτέ, πως θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το όσα πέτυχαν στη ζωή τους.

«Δεν θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να αρνηθώ πως ο Στιβ ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες που πέρασαν από τον πλανήτη» ήταν τα τελευταία λόγια της εξομολόγησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα