Ταλιμπάν: Δεν έχουμε σχέση με τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη

Ηγέτες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αποκάλυψαν πως αν και ακούγεται αντιφατικό, κανείς δεν γιόρτασε ανάμεσα στην κυβερνητική ομάδα των Ταλιμπάν, όταν άκουσε την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοστώνης.

Αντίθετα, οι ανώτεροι υπάλληλοι των Ταλιμπάν αποκαλύπτουν πως τέτοιες επιθέσεις στη Δύση μπορούν να βλάψουν τις προσπάθειες τους να φτιάξουν την εικόνα τους στη Δύση, πως είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που βοηθάει την Αλ Κάιντα.

“Δεν υπάρχει καμία σχέση του Αφγανιστάν με την επίθεση της Βοστώνης“, δηλώνει ένας πρώην ανώτερος

υπουργός των Ταλιμπάν στο The Daily Beast, σε μια αποκλειστική συνέντευξη. “Οι Ταλιμπάν δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα για μια τέτοια επίθεση στη Δύση”, συνεχίζει.

«Τέτοιες επιθέσεις τρέφουν τα αντι-μουσουλμανικά και αντι-Ισλαμικά επιχειρήματα στη Δύση», τονίζει ο πρώην υπουργός και συμπληρώνει πως «ακόμη και αν ορισμένοι μουσουλμάνοι μπορεί να λένε ότι “είναι θετικό το γεγονός, πως οι ΗΠΑ αισθάνονται τώρα κάτι από τον πόνο που νιώθουν οι μουσουλμάνοι“. Αυτό το περιστατικό είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει τους Ταλιμπάν ή τα ισλαμικά παγκόσμιο κίνημα ».

Η αφγανική ηγεσία των Ταλιμπάν, η οποία είναι σε επαφή με την Αλ Κάιντα (σε Πακιστανικό έδαφος), φοβόταν πως θα υπάρξει μια επίθεση στη Δύση, όπως αυτή στη Βοστώνη, για εβδομάδες, λέει ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών των Ταλιμπάν ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αποκάλυψε πως υπήρχαν οι φόβοι πριν από ένα μήνα, για μια επίθεση τύπου 11/9 από την Αλ Κάιντα, που θα μπορούσε να «καταστρέψει» τη μελλοντική στρατηγική της εξέγερσης και να αμαυρώσουν περαιτέρω την εικόνα των Ταλιμπάν. “Χάσαμε στο Αφγανιστάν το 2001, λόγω της 9/11 σε μια εποχή που ελέγχαμε σχεδόν το 100% της χώρας“, αποκαλύπτει ο αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. «Εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτά τα περιστατικά να ανατρέψουν τα σχέδιά μας και πάλι”, δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα