Λαβωμένος μαχητής στην Τουρκία ο Ολυμπιακός (Εφές – Ολυμπιακός 83-72)

Τη μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο έχασε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, αφού παραδόθηκε στις… ορέξεις της Εφές Αναντολού, χάνοντας με 83-72.

Οι ερυθρόλευκοι, που κυνηγούσαν στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 19 πόντους (65-46 στο 29′), ωστόσο επιχείρησαν μία ηρωική επαναφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και στους επτά πόντους (71-64 στο 37′). Ωστόσο, η επιθετική δυστοκία σχεδόν όλων των παικτών του, πλην του Λο που πάλευε

μόνος του (19π.), επέτρεψαν στην Εφές, μέσω της καλής της άμυνας και της συνέπειας στην επιθετική γραμμή, να πάρει εκ νέου σημαντικό προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Για τους Πειραιώτες, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν άφαντος, ενώ υπέπεσε και σε πολλά λάθη, κυρίως στην πρώτη περίοδο.

Όσον αφορά τους Τούρκους, ο Τζόρνταν Φάρμαρ ήταν για άλλη μία φορά ο ακρογωνιαίος λίθος της επίθεσης, σκοράροντας κατά ριπάς (17π.), ενώ άξιοι συμπαραστάτες του στάθηκαν οι Ερντέν, Σαβάνοβιτς και Λούκας.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη… ψυχρολουσία, να μαζέψει τα κομμάτια του και να επικεντρώσει όλη του την προσοχή στον μεθαυριανό (19/04 – 8μ.μ.) αγώνα, όπου θα κρίνει οριστικά εάν θα ξεκινήσει να… πακετάρει για Λονδίνο, ή αν η σειρά θα επιστρέψει στο Φάληρο, για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 1ο: 19-17 / 2ο: 38-29 / 3ο: 65-50 / 4ο: 83-72

Keywords
Τυχαία Θέματα