Τα σενάρια (της πρόκρισης) όλα είναι πιθανά – Τι θέλει ο Θρύλος για να περάσει στους «16»

Πριν το ματς με τη Μπενφίκα, όλοι έκαναν λόγο για το ματς τη χρονιάς έως τώρα και ένα μεγάλο «πρέπει» είχε μπει πάνω απ΄τα κεφάλια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Η νίκη ήρθε, έστω με 1-0, έστω με το San Roberto κάτω από τα δοκάρια να έχει στήσει μπλόκο και να φωνάζει «You shall not Pass» στους παίχτες του Χόρχε Ζεσούς, αλλά οι 3 βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και πλέον ο αλγόριθμος της πρόκρισης έχει απλοποιηθεί.

Η κατάσταση στον

όμιλο:

Γ΄Όμιλος

1. Παρί 10 β. 13-2

2. Ολυμπιακός 7β. 6-5

3. Μπενφίκα 4β. 3-5

4. Άντερλεχτ 1.β 1-11

Σενάριο νο1: Ο Ολυμπιακός κάνει δύο νίκες και περνά ίσως και πρώτος με 13 βαθμούς, αν η Παρί δεν έχει φτάσει τους 13, ή την κερδίσει με 3-0.

Πιθανότητες: Απίθανο

Σενάριο νο2: Ο Ολυμπιακός κάνει μια ισοπαλία και μια νίκη και περνάει ως δεύτερος.

Πιθανότητες: Η λογική λέει ότι θα χάσει στο Παρίσι, γιατί η Παρί θέλει την πρωτιά, οπότε είναι σχετικά απίθανο.

Σενάριο νο3: Ο Ολυμπιακός κάνει μια νίκη, λογικά με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, την τελευταία αγωνιστική και έχει περάσει ως δεύτερος με 10 βαθμούς.

Πιθανότητες: Το πιο φυσιολογικό σενάριο πρόκρισης

Σενάριο νο4: Ο Ολυμπιακός κάνει δύο ισοπαλίες με Παρί και Άντερλεχτ και φτάνει τους 9 βαθμούς. Η Παρί θα έχει στη χειρότερη 11, οπότε περνάει σαν πρώτη. Αν η Μπενφίκα έχει κάνει δύο νίκες ο Ολυμπιακός μένει τρίτος και πάει Γιουρόπα. Οπότε οι ερυθρόλευκοι θέλουν σε αυτό το σενάριο να κάνει η Μπενφίκα μια νίκη και μια ισοπαλία στην καλύτερη- γι΄αυτή- των περιπτώσεων.

Πιθανότητες: Σχετικά πιθανό να κάνουν δύο ισοπαλίες οι ερυθρόλευκοι και οι Λουζιτανοί να μην κερδίσουν και τα δύο ματς, αφού η Παρί θα χτυπήσει το παιχνίδι τελευταία αγωνιστική για να βγει σίγουρα πρώτη, αν έχει φέρει Χ με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι με νίκη επί της Άντερλεχτ θα περνάνε πρώτοι.

Σενάριο νο5: Ο Ολυμπιακός φέρνει μια ισοπαλία.

α)Αν η ισοπαλία είναι με την Παρί και η Μπενφίκα κερδίσει την Άντερλεχτ, τότε τελευταία αγωνιστική ελπίζει η Παρί να μη χάσει από την ομάδα του Ζεσούς, ώστε να περάσουν με 8 βαθμούς ως δεύτεροι, είτε στην ισοβαθμία με τη Μπενφίκα, είτε με 1 βαθμό παραπάνω. Αν η Μπενφίκα δεν κερδίσει την Άντερλεχτ τότε δεν τίθεται ζήτημα.

β) αν πάλι η ισοπαλία είναι με την Άντερλεχτ στο τελευταίο ματς, τότε το πράγμα περιπλέκεται. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Μίτσελ έχει χάσει από την Παρί, οπότε πάει στους 8 και οι Γάλλοι πάνε στους 13, οπότε περνάνε ως πρώτοι. Αν η Μπενφίκα έχει κερδίσει την Άντερλεχτ, τότε οι Πορτογάλοι θα υποδεχτούν την Παρί με 7 βαθμούς και θα θέλουν μόνο νίκη. Άρα ο Ολυμπιακός θέλει να χτυπήσει η Παρί το ματς. Αν η Άντερλεχτ έχει κερδίσει την Μπενφίκα τότε πάλι περνάνε οι ερυθρόλευκοι.

Πιθανότητες: Η υποπερίπτωση α δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ η β έχει ορισμένες, αλλά στο σύνολό τους είναι εξαιρετικά απίθανο να μπει ο Ολυμπιακός σε αυτό το τριπάκι.

Σενάριο νο6: Ο Ολυμπιακός κάνει δύο ήττες. Για να περάσει με δύο ήττες θέλει να έρθει ισοπαλία το Μπενφίκα-Άντερλεχτ και να χάσει η Μπενφίκα από την Παρί.

Πιθανότητες: Είναι αυτό που λέμε «δεν παίζει», αφού η Άντερλεχτ δε δείχνει ικανή να κάνει το μπαμ στο Καραϊσκάκη, Πάντως, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κάνει δύο ήττες, τότε η πρόκριση χαιρετάει, αφού και να πάρει ισοπαλία η Άντερλεχτ από τους Πορτογάλους, αλλά και να χτυπήσει το παιχνίδι η Παρί στο Ντα Λουζ, όταν θα έχει προκριθεί και θα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη Λιγκ 1 είναι τουλάχιστον απίθανο.

Τα παραπάνω σενάρια επιρρώνουν το κομβικόν του ματς με τη Μπενφίκα και συνηγορούν στην πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των «16», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα