«Δαγκώνει» το υπουργείο όσους μεταφέρουν τα κυνηγόσκυλα τους με κλουβιά

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν εφεξής όσοι κυνηγοί είχαν την συνήθεια να μεταφέρουν τα κυνηγετικά σκυλιά τους σε κλουβιά ή σε κουτιά εκτός της καμπίνας των επιβατών.

Η σχετική εγκύκλιος που φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαγορεύει κατηγορηματικά πλέον την μεταφορά των κυνηγόσκυλων με αυτό τον τρόπο και καθορίζει μάλιστα και υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Όσοι κυνηγοί συνήθιζαν να εξασκούν το χόμπι τους μεταφέροντας τα κυνηγετικά σκυλιά σε κλουβιά ή κουτιά προσαρμοσμένα εκτός καμπίνας επιβατών θα μπουν στο στόχαστρο των Αρχών σύμφωνα με σχετική

εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησε στην αλλαγή της νομοθεσίας είναι ότι τα σκυλιά είναι εκτεθειμένα στη δηλητηρίαση από τα καυσαέρια του αυτοκινήτου και κινδυνεύουν σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Επίσης εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. σχετικά με τα προεξέχοντα αντικείμενα, ωστόσο η Τροχαία συστηματικά κάνει τα στραβά μάτια αφήνοντας ατιμώρητους όσους παρανομούν. Για την αστυνόμευση του μέτρου αρμόδια είναι η Αστυνομία σύμφωνα με τον ν. 4171, αρ. 81, παρ. 5 και οι θηροφύλακες των κατά τόπους δασαρχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα