Τα εβδομαδιαία ζώδια της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο

Δείτε τις αστρολογικές προβλέψεις από 24/6 έως 30/6/2013.

ΚΡΙΟΣ

Τι θα γίνει; Θα τραβήξει μακριά η βαλίτσα; Με τον Ουρανό στο ζώδιό σου, που σου λέει μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα, τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που κάνει το θέμα επάγγελμα ρώσικη ρουλέτα, τον Κρόνο στον Σκορπιό που σου υποσκάπτει το ηθικό και την τσέπη, και την Αφροδίτη που σε κλείνει στο σπίτι, μπαίνει ο Δίας στον Καρκίνο (από 26/6) ως το μόνο καλό νέο τα τελευταία χρόνια. Ναι, μπορείς να φωνάξεις σε όλους είμαι εδώ alive and kicking. Είτε παντρεμένος με παιδιά, εργένης, φέρελπις ή απελπισμένος, δεκαοκτάρης

που έχει την κοινωνία γραμμένη ή γεροντοκόρη σε κλιμακτήριο που κάνει πικρόχολα σχόλια για τον έρωτα και την επιτυχία, υπάλληλος ή επιχειρηματίας, πλούσιος ή άσημος ο Δίας, αλλά και η Αφροδίτη στον Λέοντα (από 27/6) δίνουν αυτοπεποίθηση, κάνουν τα κόκκινα φανάρια πράσινα, σε επαναφέρουν στο παιχνίδι ως διεκδικητή όσων έχει να προσφέρει η ζωή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άλλος, ως εραστής, ερωμένη, σύντροφος, σύζυγος, σχέση, είναι το κέντρο του ενδιαφέροντός σου. Μπορεί να περνάει κρίση, να είναι απασχολημένος, να διαφεύγει, να μην είναι εύκαιρος/η. Ίσως χρειάζεται να αποδείξεις ότι η συνεννόηση, η αγάπη, η συμπάθεια είναι ουσιαστικές αξίες σου, όταν ο Άλλος δεν συμπεριφέρεται όπως θα ’θελες ή όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με μια κρίση στη σχέση σας.

Οι σχέσεις είναι καθρέφτης που φαίνονται οι πράξεις του ζευγαριού και τώρα αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη μπορεί να μη σου αρέσει, ωστόσο ή θα αλλάξεις ή θα τελειώσεις. Είναι φορές που δεν μπορείς να κάθεσαι για πολύ επάνω στο φράκτη χωρίς να διαλέγεις τη μεριά που θα πέσεις. Οι σχέσεις μπορεί να είναι ναρκωτικό –με όλες τις παρενέργειες που δημιουργούν...
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ουσία του Δία στο ζώδιό σου (που από τις 26 περνάει στον Καρκίνο) είχε/έχει μια αποστολή: να προσπαθήσεις, να δοκιμάσεις, να ανοιχτείς σε δουλειές, ανθρώπους και κατευθύνσεις που πριν έβρισκες απίθανες ή αδιανόητες. Τώρα που φτάνεις στο Υ.Γ. του Δία σκέψου: Τι Θέλεις (ή Θέλησες), τι είναι αυτό που επιθυμείς πραγματικά ώστε να το πάρεις μαζί σου στο μέλλον ή που θα δώσει καρπούς στο μέλλον, που άλλαξε ή θα αλλάξει τη ζωή σου;

Ο Άρης, επίσης εδώ στο ζώδιό σου, πέρα από την κινητικότητα και τους έντονους ρυθμούς που δίνει στην καθημερινότητά σου –επαγγελματική και προσωπική– επιτείνει την ερώτηση: Γιατί τρέχεις στη ζωή σου; Τι στόχους έχεις να καταφέρεις; Ξεφορτώσου σκοπούς που δεν σου λένε τίποτα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε κρατάνε πίσω. Η επιτυχία –όχι με τη στενή έννοια της κοινωνικής αναγνώρισης που περικλείει, αλλά και της εσωτερικής ισορροπίας–
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ίσως τώρα που ο Δίας βρίσκεται στον Καρκίνο (από 26/6) να νιώσεις τη νευρικότητα για την επόμενη κίνησή σου και να αισθανθείς τρακ μπροστά στο κοινό – stage fright. Είναι δυνατόν; ΕΣΥ; Σαν Καρκίνος –μισός ηθοποιός, μισή Μητέρα– μπορείς να κυριαρχείς ολοκληρωτικά στο φυσικό περιβάλλον, ακόμα κι αν οι γονείς σου δεν σε εκπαίδευσαν για κάτι τέτοιο. Με Ήλιο επίσης στο ζώδιο σου, είσαι διπλά δυνατός/ή. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου είναι ότι δεν είσαι εδώ για να μαζεύεις χρήματα, παρόλο που αυτή η σκέψη σε αναζωογονεί. Η δουλειά σου πρέπει να έχει νόημα, η ψυχή σου να εξελίσσεται και αποστολή σου είναι να τρέφεις του άλλους συναισθηματικά χωρίς να κολλάς πάνω τους σαν στρείδι – λέμε, τώρα.

Προσπαθώντας να ανέβεις πνευματικά και να αισθανθείς συναισθηματικά πλήρης –ναι, μπορούν να συμβούν και τα δύο– δεν θα διστάσεις να βγεις στη σκηνή με ή χωρίς τα ρούχα σου, δηλαδή επενδύοντας σε σχέσεις και δουλειές που μπορούν να αποτελέσουν την κορυφή της τελευταίας δωδεκαετίας.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Με την ουρά του δράκου, ή αλλιώς με τον Νότιο Δεσμό στο ηλιακό σου Μεσουράνημα, ή Ζενίθ στον Ταύρο, είναι πιθανόν να σκέφτεσαι συχνά ή με εμμονή πόσο τρομερά παιχνίδια εξουσίας παίζονται στη δουλειά σου, πόσο αποκόβονται από την πραγματικότητα οι άνθρωποι που αποκτούν δύναμη και πόσο τσιγκούνηδες γίνονται κάποιοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξή σου. Η επαγγελματική σου κατάσταση είναι τόσο εύθραυστη και ρευστή που είναι άσκοπο κάποιος να σε μεταπείσει ότι δεν έχεις δίκιο να υποψιάζεσαι τους πάντες ως δυνητικούς σαμποτέρ σου.

Αυτό όμως που σε ενδιαφέρει να μάθεις είναι ότι, μιλώντας συμπαντικά, θα πρέπει να αποσυρθείς από τον έξω κόσμο και να επικεντρώσεις μέρος της ενέργειάς σου στο σπίτι, την οικογένεια κι αυτούς που αγαπάς, κι άσε τους γραφειοκράτες να λυσσομανάνε. Ας το πούμε κι αλλιώς. Δεν ζητάς πολλά από τη ζωή, αλλά πολύ λίγα. Είναι στιγμή να ζητήσεις περισσότερα από τη ζωή. Φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται να ξέρεις τι ζητάς και τώρα έχεις την ικανότητα να εκφράσεις με διαύγεια τις ιδέες σου. Επικεντρώσου σε συγκεκριμένους στόχους – τι μπορείς να καταφέρεις σε τρεις πέντε μήνες, σε ένα ή σε πέντε χρόνια.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για κάποιους Παρθένους η απόψυξη της ψυχής τους είναι αργή και για κάποιους άλλους, με τον Ποσειδώνα επίσης στους Ιχθύς, ο έρωτας τους σκοτώνει γλυκά. Πάντως και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αλλά και για όλους τους Παρθένους, είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν: α) Να δείξουν συμ-πάθεια σε φίλους που τους πλήγωσαν ή τους απογοήτευσαν, αντιμετωπίζοντας κι αυτούς ως πληγωμένους και β) όταν τα όνειρα, οι στόχοι και οι ιδέες για τον έρωτα παραμένουν απαράλλαχτα και αμετάβλητα μέσα στα χρόνια, μεταμορφώνονται λίγο-λίγο σε εφιάλτη και βάλτο.

Στο μεταξύ, στο επαγγελματικό μέτωπο ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να βάλεις σε μια σειρά τις προτεραιότητες. Είναι πολύ πιθανόν στη διάρκεια του ενός χρόνου που ο Δίας ήταν στους Διδύμους (από πέρσι τον Ιούνιο και μέχρι τώρα στις 26/6) να είχες θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σου, ή ακόμα και μια μοναδική επιτυχία που θα θυμάσαι για πολλά χρόνια. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να μην είχες άμεσα αποτελέσματα, αλλά βάζοντας το νερό στο αυλάκι να τα δεις σε λίγο ή σε βάθος χρόνου.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Ακόμα κι αν το αρνείσαι, για λόγους πρεστίζ, έχουν έρθει έτσι τα πράγματα που ο χαρακτήρας σου αρχίζει να ενσωματώνει πρωτόγνωρα κομμάτια ταπεινότητας. Αυτό είναι δεδομένο. Παρόλο που υπάρχουν ανόητοι εκεί έξω που αμφιβάλλουν για τις καλές σου προθέσεις και στη λένε με κάθε ευκαιρία, το σίγουρο είναι ότι με τη διέλευση του Δία στο ζενίθ σου ο γνωστός μαγνητισμός σου επιστρέφει, όπως και η αυτοπεποίθηση. Αντί να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους πόσο ιδιοφυής ή πρωτοπόρος είσαι ή να χαλάς τη διάθεσή σου όταν οι άνθρωποι δεν σε ακούνε, μπορείς να βάλεις όλο το δυναμισμό που διαθέτεις στην καριέρα σου ώστε να υψωθείς τόσο ψηλά που δεν θα σε αγγίζει καμία μιζέρια. Μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας αξίζεις τον ουρανό.

Υ.Γ. Μερικές φορές το σύμπαν, με κακή αίσθηση χιούμορ την ώρα που πας να χαρείς με τον Δία, γυρίζει ανάδρομο τον Ερμή και βραχυκυκλώνει ό,τι πάει να απογειώσει.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρόλο που ο μοντέρνος κόσμος προσπαθεί να υποτιμήσει την απώλεια και το θάνατο, εντούτοις επηρεάζουν κάθε αντίληψη που έχουμε για τη ζωή και βεβαίως κάθε σχέση. Εσύ ως Σκορπιός είσαι ενήμερος για την τρωτότητα, την ένταση, το πάθος και την παθολογία, τα ένστικτα και τις πρωτόγονες αντδράσεις, τους φόβους και τα άγχη που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια και διαπραγματεύεσαι με αυτά ή υποδύεσαι ότι δεν υπάρχουν, ξέροντας ότι είναι κομμάτι του dna σου. Η άφιξη του Δία στον Καρκίνο σού υπενθυμίζει ότι η ευτυχία στις σχέσεις αποτελεί μια ανοιχτή δυνατότητα.

Είναι πιθανόν ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει να ήταν μαγκωμένος, απόμακρος και χειριστικός το προηγούμενο διάστημα, ή να μην υπήρχε καν – όχι πια. Ίσως από την άλλη πλευρά να αισθανόσουν τόσο μόνος/η σαν να σε είχαν εγκαταλείψει στη μέση μιας απέραντης ζούγκλας με μοναδική παρέα τσακάλια που ούρλιαζαν τις νύχτες – όχι πια. Με ενεργοποιημένο τον 9ο οίκο σου θα μπορούσες να φέρεις τα πάνω κάτω στις σχέσεις σου, αν φερόσουν στον Άλλο που σε κινητοποιεί συναισθηματικά σαν να είναι ο καλύτερος φίλος (ή φίλη σου) χωρίς να κρίνεις κάθε του κίνηση, λέξη, πράξη. Διώξε τα μαύρα σύννεφα και καλού κακού προειδοποίησε από την αρχή κάθε ενδιαφερόμενο ότι μια σταγόνα (;)
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Απέναντί σου στους Διδύμους ο Άρης, στον Καρκίνο περνάει ο Δίας και ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του (26/6 - 20/7), ενώ η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα (από 27/6) – όλα αυτά σημαίνουν καταρχάς ένα πράγμα: ακόμα κι αν θέλεις να μείνεις μέσα στο σπίτι σου χωρίς να βλέπεις κανέναν, η ζωή και οι περιστάσεις σε τραβάνε έξω. Κι ενώ βγαίνεις βαριεστημένος στην αρχή, στο τέλος συγχαίρεις τον εαυτό σου που τελικά το αποφάσισε. Το ίδιο συμβαίνει και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη, λες και η ένταση της καλοπέρασης έξω εξαρτάται από το βαθμό της άρνησής σου να βγεις.Έστω.

Δεύτερον, η πλανητική εικόνα λέει ότι όταν βρίσκεσαι στην κόψη των πραγμάτων, η ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα: όταν δηλαδή συγκρούεσαι, ή ερωτεύεσαι, όταν ξεκινάς δική σου δουλειά ή παρατάς την προηγούμενη, όταν προχωράς σε αυτήν που είσαι ή φεύγεις από μία σχέση. Η ουσία είναι ότι βρίσκεσαι σε μια μεταβατική ζώνη που είναι ανοιχτή στα ΠΑΝΤΑ. Ακόμα κι αν διστάζεις να αναλάβεις ένα συναισθηματικό ρίσκο ή να πιστέψεις στις υποσχέσεις που έδωσες, να θυμάσαι ότι η ευτυχία είναι απροσδόκητη, αναπάντεχη και έρχεται εκεί και από εκεί που δεν το περιμένεις. Ω, ναι:
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι κυνικοί που πιστεύουν ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η επιτυχία της δουλειάς και η κοινωνική αναγνώριση θα πρέπει να ξέρουν ότι η εργασιακή σου απόδοση ή το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά εξαρτώνται από την κατάσταση που βρίσκονται οι σχέσεις σου. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συναδελφικές σχέσεις και την επίδραση της δουλειάς σου στις συντροφικές σου σχέσεις. Χρειάζεται ζογκλερικές ικανότητες, αλλά δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις να συνδυάσεις Αγάπη και Δουλειά.

Αν και φαινομενικά διαφορετικοί τομείς της ζωής μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν ο ένας τον άλλο. Κι ενώ ο Δίας στον Καρκίνο (από 26/6) είναι ένα χαρμόσυνο νέο μεγάλης ισχύος, ανανεώνοντας συνεργασίες και σχέσεις ή δημιουργώντας καινούργιες, ή εξελίσσοντας θεαματικά τις υπάρχουσες, ο Ερμής επίσης στον Καρκίνο γυρίζει ανάδρομος (26/6 - 20/7) και βραχυκυκλώνει περιστασιακά σχέσεις και δουλειά.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν έχεις διαπιστώσει ότι επιλέγοντας ένα είδος συντρόφου έχεις προβλήματα –αν κάνεις τον κόπο να φέρεις στο μυαλό σου αυτούς (ή αυτές) που έχεις ερωτευθεί κατά περιόδους θα συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για ΕΝΑ συγκεκριμένο τύπο σε παραλλαγές–, γιατί δεν αλλάζεις την τύχη σου και δεν ανεβάζεις τις πιθανότητες συνεννόησης και επιτυχούς σχέσεως αλλάζοντας target group; Πάντως έχε κατά νου ότι οι καλές σχέσεις είναι αποτέλεσμα καλών ορίων. Εμπεδώνοντας την προηγούμενη πρόταση θυμήσου ότι επιμένοντας να επιτρέπεις σε κάποιον να επεμβαίνει στη ζωή σου τώρα, θα σου δημιουργήσει μεγάλους πονοκέφαλους αργότερα.

Όσο για τον Δία στον Καρκίνο από 26/6, έρχεται να σου δώσει όση τύχη γίνεται σε έναν τομέα που πολλοί θα χρυσοπλήρωναν για να είναι στη θέση σου – τον εργασιακό. Κι επειδή το έχουμε ξαναπεί ότι το σύμπαν αρέσκεται στις χοντρές φάρσες, ταυτόχρονα ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (26/6 - 20/7) επίσης στον Καρκίνο με εργασιακά μπερδέματα, συναδελφικές εντάσεις και αφιονισμένους πελάτες.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Μπαίνοντας ο Δίας στον Καρκίνο μπορείς να γράψεις το ακόλουθο γράμμα: «Dearest Cupid/ Ερίτιμε Έρωτα, σε παρακαλώ πάρα πολύ αν έχεις σκοπό να ρίξεις τα βέλη σου στην καρδιά μου να μην το κάνεις, γιατί είμαι εξαιρετικά απασχολημένος/η, και αν το έχεις κάνει ήδη να τα πάρεις πίσω όσο είναι καιρός και να μου τα ρίξεις μιαν άλλη εποχή που θα έχω ξεχάσει τα καψόνια που έχω υποστεί από τα σαχλά σου παιχνίδια. Το τελευταίο πράγμα που θέλω στην παρούσα κατάσταση είναι να ερωτευθώ ή να τρελαίνομαι περιμένοντας ένα τηλεφώνημα που δεν έρχεται ή να προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω, να μεταφράσω, να μαντέψω τη συμπεριφορά του Άλλου. Αν συνειδητοποιήσω ότι είμαι ερωτευμένος θα μπω κάτω από το ντους και δεν θα βγω μέχρι να συνέλθω και αν δεν είμαι ορκίζομαι επίσης ότι δεν θα με απορροφήσει το τραύμα που μου δημιούργησε η τελευταία μεγαλειώδης ερωτική μου αποτυχία κι ούτε θα προσπαθήσω να δώσω ζωή στο φάντασμα του/της πρώην που με κυνηγάει.

Υ.Γ. 1 Έρωτα, δεν σε χρειάζομαι. Χρειάζομαι, όμως, επειγόντως Αγάπη. Μήπως ξέρεις ποιος έχει την αντιπροσωπεία;»
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Keywords
athens voice, ζωδια σημερα, athens, voice, athens voice, athens, voice, αποδειξεις, αρης, stage, διαυγεια, μιζέρια, dna, άφιξη, παντα, συγκεκριμένο, target, group, καιρος, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, η ζωη, κοινωνια, αποτελεσματα, το θεμα, αφροδιτη, γλυκα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, καριερα, ονειρα, παιχνιδια, ρουχα, τυχη, ωρα, dna, αγαπη, αστρολογικες προβλεψεις, ανθρωπος, απωλεια, αυτοπεποιθηση, άφιξη, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, γραμμα, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, δωσει, ευκαιρια, ευτυχια, υπαρχει, εκφρασεις, εμμονη, εννοια, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ερμης, ερχεται, ζενιθ, ζωη, ζωδιο, ζωης, ζωνη, ιδεες, ιδιο, ειδος, θυμασαι, θυμησου, ηθικο, εικονα, οικο, καρκινος, κινηση, μαζι σου, μακρια, μιζέρια, μηνες, μπορεις, μυαλο, νερο, νοημα, παντα, οικογενεια, ουσια, παιδια, παθος, παθολογια, περιβαλλον, πιθανοτητες, προβληματα, ψυχη, ρισκο, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκεφτεσαι, σκορπιος, σπιτι, συμπαν, σχολια, τι ειναι, φαρσες, φαινονται, φυσικα, φυσικο, χιουμορ, χοντρες, αγωνας, δικιο, δουλειες, φευγεις, κομματι, καρδια, μπροστα, ορκιζομαι, ουρα, παιχνιδι, ρωσικη ρουλετα, σκηνη, σκοτωνει, stage, target, θετικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα