Τα «έσπασαν» κυβέρνηση-ΔΝΤ για το φορολογικό; Τι αναφέρει non-paper του Υπουργείου Οικονομικών

Να απομακρύνεται μοιάζει ξαφνικά το ενδεχόμενο συμφωνίας κυβέρνησης-Θεσμών για το φορολογικό, αφού το non-paper που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Παρασκευής ανατρέπει τα δεδομένα.

Η άτυπη ενημέρωση «χρεώνει» στο ΔΝΤ αδιάλλακτη στάση, ενώ επί της ουσίας - σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών - το Ταμείο ζητάει μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου και αυτό να ισχύσει και για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, πρόταση με την οποία διαφωνεί η κυβέρνηση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Οικονομικών:

«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

The post Τα «έσπασαν» κυβέρνηση-ΔΝΤ για το φορολογικό; Τι αναφέρει non-paper του Υπουργείου Οικονομικών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα