Τα 21 ταμεία που κόβεται το εφάπαξ…

…έως και 40%! Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ αλλά και περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Το εφιαλτικό σενάριο για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους που πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης κορυφώνεται με την πληροφορία ότι η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012! Σε αυτή την περίπτωση μειωμένο εφάπαξ θα πάρουν ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.

Η

πρόταση του υπουργείου Εργασίας αγγίζει ασφαλισμένους σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) που χορηγούν εφάπαξ μεγαλύτερο κατά 2% έως 83% από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Η περικοπή του εφάπαξ στα Ταμεία αυτά προβλέπεται στο Μνημόνιο, το οποίο ορίζει ότι τα ποσά των εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν μπορούν να ξεπερνούν τις εισφορές των δικαιούχων.

Ο πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι απολύτως διευκρινιστικός:

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει κάποια στιγμή –πιθανότατα εντός του 2013- σε αυτήν την περικοπή, οι συνταξιούχοι των συγκεκριμένων ταμείων θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα