Αλίμονο: Έρχεται η τέλεια παγκόσμια καταιγίδα!

Μαύρες σκέψεις κάνει για τον πλανήτη γη ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε στη Δύση το 2008. Η απόλυτη καταστροφή είναι πιο κοντά από ότι νομίσαμε: θα χτυπήσει το 2013!

Με δηλώσεις τους στο Reuters ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

«Το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ

βαρύ για να το κλωτσήσεις. Τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», εκτιμά και προκαλεί τρόμο σε όσους θυμούνται ότι στην προηγούμενη πρόβλεψή του για έκρηξη οικονομικής κρίσης σε πολλά μέτωπα από το 2008… έπεσε πολύ μέσα.

O Ρουμπινί, υπογράμμισε 5 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε εκτροχιασμό:

Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη Το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση Η “ανώμαλη προσγείωση” της οικονομίας στην Κίνα Η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν
Keywords
Τυχαία Θέματα