ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

«Πόλεμος χαρακωμάτων» έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της Συγγρού για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που βάφτιζε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ως «πέμπτη φάλαγγα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι η φρασεολογία «θυμίζει μυστικές υπηρεσίες, χαφιέδες, μας γυρίζει στην εποχή του εμφυλίου πολέμου και είναι πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρονικά».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια δράκα ακροδεξιών με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά και είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία. Επενδύουν στη βία, την πόλωση και δεν ξέρω τι επιζητούν», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος εξέφρασε παράλληλα και την απορία του για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «η οποία κρατάει δήθεν λογική ίσων αποστάσεων», ενώ δήλωσε ότι αναμένει «την επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αν μπορούν να είναι στην ίδια κυβέρνηση μ΄ αυτό το ακροδεξιό παραλήρημα».

«Όταν κατηγορούνε για κουκουλοφόρους και εμπρηστές της MARFIN … για την Ααριστερά από την εποχή του Εεμφυλίου … Δεν έχουν ξαναγίνει από το ΄74 και μετά.. Δεν έχουν καμία σχέση με την ταυτότητα της Ν.Δ. μεταπολιτευτικά όταν ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πρόκειται για απόψεις ακροδεξιές οι οποίες χαρακτηρίζουν την παρέα του κ. Σαμαρά και τον ίδιον» σημείωσε χαρακτηριστικά

«Στην επέτειο μιας τραγικής δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου δεν θα είχαν να πούνε τίποτα. Πάνε να εισπράξουν φαρμάκι και μίσος. Τι άλλο διαφορετικό θα έλεγε η Χρυσή Αυγή από αυτούς;» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καταδικάσει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται πάνω στο θάνατο ενός παιδιού, ενός εφήβου να οικοδομεί μια φθηνή κομματική τακτική… Η στάση μας είναι ενωτική, εθνική, υπεύθυνη, η απάντηση στη βία, είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός της έννομης τάξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα