Κι όμως ο σκύλος σου μπορεί να οδηγήσει!

Έχεις φανταστεί τον σκύλο σου στην θέση του οδηγού; Χαμογελάς ή γελάς στην ιδέα; Όχι δεν πρόκειται πλέον για σενάριο κωμικής ταινίας. Και οι σκύλοι μπορούν να οδηγήσουν.

Στους δρόμους όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει ίσως το τελευταίο πράγμα που θα θέλουμε να δούμε είναι ένας σκύλος πίσω από τιμόνι. Ίσως όμως έλθει και αυτή η ώρα. Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, επιστήμονες έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκμάθησης οδήγησης σε… σκύλους. Τους τοποθέτησαν

σε ξύλινα καρτ και μετά από οχτώ εβδομάδες τα συμπαθή τετράποδα είχαν μάθει τα βασικά της οδήγησης.

Συνολικά εκπαίδευσαν τρία νεαρής ηλικίας σκυλάκια. Πλέον θα οδηγήσουν ένα ειδικά τροποποιημένο Mini στο οποίο θα νοιώθουν άνετα προκειμένου να… κάνουν την βόλτα τους. Η τοπική οργάνωση προστασίας των ζώων τα έσωσε από τους δρόμους και πλέον αφέθηκαν στους επιστήμονες οι οποίοι τα εκπαιδεύουν κατάλληλα. «Ορισμένοι νομίζουν πως όταν ένα ζώο μετατρέπεται σε αδέσποτο επειδή κάποιος το παράτησε τότε είναι δεύτερης κατηγορίας, δεν είναι όμως έτσι», είπε μία από τις γυναίκες που διέσωσαν τα ζώα.

«Τα ζώα πέτυχαν εξαιρετική πρόοδο μέσα σε μόλις οχτώ εβδομάδες εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει πως στο κατάλληλο περιβάλλον τα ζώα μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα», λεει ένας από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα