Συνελήφθη ο αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών – [Σκληρές εικόνες]

Συνελήφθη ο αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Ο περίφημος αρχηγός των Zetas, Μιγκέλ Ανχελ Τρεβίνο Μοράλες συνελήφθη από πεζοναύτες σε μια επιχείρηση με ελικόπτερα, την ώρα που μετέφερε δύο εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά με την συνοδεία του σε φορτηγό.

Ο 40χρονος Τρεβίνο Μοράλες θεωρείται από τους πιο αδίστακτους ανθρώπους της Λατινικής Αμερικής ενώ η ομάδα του που ελέγχει ένα από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών θεωρούνταν σχεδόν «άπιαστη» καθώς

αποτελείται κατά βάση από πρώην ένστολους που διεφθάρησαν και πέρασαν στο οργανωμένο έγκλημα.

Την φήμη ως ενός από τους σκληρότερους αρχηγούς που έχουν περάσει θεωρείται ο Τρεβίνο καθώς δεν δίσταζε να πετάει τους αποκεφαλισμένους σωρούς των θυμάτων του στους δρόμους είτε να τα κρεμάει σε γέφυρες. Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονταν ακόμα και μετανάστες που αρνούνταν να γίνουν σκλάβοι του.

Το αδίστακτο του χαρακτήρα του επιβεβαιώνεται έντονα και από το γεγονός ότι ενώ δεν ήταν πρώην μέλος σωμάτων ασφαλείας όπως η πλειοψηφία των μελών της ομάδας που ηγούνταν, ο Μοράλες ανήλθε στην ιεραρχία των καρτέλ.

Μεταξύ άλλων, θα κατηγορηθεί για την ευθύνη της απαγωγής και δολοφονίας 265 ατόμων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς, η σύλληψη του Τρεβίνο αποτελεί σημαντική νίκη για την κυβέρνηση του προέδρου Ενρίκε Πενία Νιέτο.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Keywords
Τυχαία Θέματα