Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο- Δεκάδες οι τραυματίες

Σφοδρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα μεταξύ των αιγυπτιακών αστυνομικών δυνάμεων διαδηλωτών του Καΐρου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα 9 μ.μ και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι εντάσεις ξεκίνησαν μετά από διαμάχες που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και κατοίκων,

όταν αυτοί προσπάθησαν να κλείσουν το πέρασμα στον ποταμό Νείλο. Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων.

Νεαροί άνδρες, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και «ο Θεός είναι μεγάλος».

Στο σημείο που ξέσπασαν οι αναταραχές έφτασαν αμέσως ελικόπτερα κι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να μπορέσουν να διαλύσουν τους μαινόμενους διαδηλωτές. Οι οι ιατρικές μονάδες παρείχαν πρώτες βοήθειες σε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίες έφεραν πληγές στο πρόσωπο και τα μάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα