Συνεδριάζουν τα Όργανα στο Ποτάμι – Ξεκινά η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος


Συνεδριάζει σήμερα στη μια το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού σε διευρυμένη σύνθεση στη βουλή, με τη συμμετοχή τόσο των πρώην βουλευτών, όσο και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής αλλά και του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Το κόμμα είναι αυτή τη στιγμή σε νευρική κρίση, καθώς το 4,1% της Κυριακής ήχησε ως καμπανάκι για τι πρέπει να γίνει στο κόμμα από εδώ και πέρα.

Η

σημερινή συνεδρίαση αποτελεί τη συμβολική αρχή ενός προσυνεδριακού διαλόγου που θα έχει ως κατάληξη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο συνέδριο του κόμματος, για την ατζέντα του οποίου οι Ποταμικοί ενημερώνουν ότι θα περιλαμβάνει τα πάντα - ακόμη και την εκλογή αρχηγού. Έχει ήδη άλλωστε ζητηθεί από τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του κόμματος.

Στο επιτελείο του κόμματος αναγνωρίζουν ότι έγιναν λάθη στρατηγικής, αλλά και λάθη τακτικής στην προεκλογική καμπάνια. «Κάναμε λάθη και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι μας, έχοντας μια φιλική συμμετοχή και στάση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δίνοντας την εντύπωση ότι “έλα μωρέ, θέλουν κι αυτοί να χωθούν σε κάποιο υπουργείο”», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός στο ΒΗΜΑ FM.

Βασική εστία της εσωκομματικής κριτικής είναι επίσης η έλλειψη συγκροτημένης οργανωτικής δομής στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα το κόμμα να καταγράψει πολύ φτωχά εκλογικά αποτελέσματα στην επαρχία. Όλα αυτά, με κυριότερο το θέμα των πιθανών συνεργασιών με άλλους χώρους, αναμένεται να απασχολήσουν τις προσυνεδριακές συνεργασίες από σήμερα μέχρι και το Συνέδριο του κόμματος.

Το Ποτάμι πρόλαβε πάντως να χαρακτηρίσει τη νέα κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» ως το υπουργικό συμβούλιο των «μεγάλων επιτυχιών» που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα και τώρα επιστρέφει. «Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

The post Συνεδριάζουν τα Όργανα στο Ποτάμι – Ξεκινά η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα