Στυλιανίδης:σε νηπιαγωγεία ψάχνει αλλοδαπούς

Αντιδράσεις και οργισμένα σχόλια έχει προκαλέσει η ενέργεια του υπουργού εσωτερικών να ζητήσει από τους δήμους όλης της χώρας στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου… να τα χρησιμοποιήσει για ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Δήμοι, όπως ο αυτός της Ιεράπετρας Κρήτης, αρνούνται να δώσουν στοιχεία ενώ κοινωνικές οργανώσεις κατηγορούν τον κ. Στυλιανίδη ότι

«μετατρέπει τη αποκεντρωμένη διοίκηση σε συμπληρωματικό βραχίονα των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που απροκάλυπτα είχαν προαναγγείλει εφόδους σε παιδικούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τα παιδιά των μεταναστών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Δήμο Αθηναίων, το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί ανάλογο αίτημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Δήμο, το οποίο είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς κρίθηκε ότι δε θα ήταν δυνατόν να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα παιδιών για λόγους προσωπικών δεδομένων. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση από το Δήμο Θεσσαλονίκης που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να σταλούν τέτοιου είδους στοιχεία στο υπουργείο.

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια για ρατσιστική αντιμετώπιση νηπίων και βρεφών ήταν τόσο έντονες ώστε το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ήδη από τις 4 Οκτωβρίου έχει απαντήσει στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ξεκαθάρισε:

1.Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια ανοιχτή δημοκρατία.2.Με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών.3.Ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο Υπουργός δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ισοκράτης.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομ

Keywords
Τυχαία Θέματα