“Μειώστε 30% το ενοίκιο σπιτιού και καταστήματος”.

Η άνοδος της ανεργίας στο 25%, η επιμήκυνση του χρέους, η μετακόμιση της Coca Cola και τα χρέη στους σπιτονοικοκύρηδες ξεχωρίζουν σήμερα στο περίπτερο.

Oι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Υποχρεωτικές μετατάξεις και αποχωρήσεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “από τους εργαζόμενους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

των 250 φορέων του Δημοσίου των οποίων εξετάζεται ήδη η κατάργηση ή η συγχώνευσή τους, θα προκύψει το πρώτο μεγάλο κύμα προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ξεπέρασαν τα όρια”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σχέδιο εγκατάλειψης νησιών με πληθυσμό κάτω από 150 άτομα πρότειναν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Ναυτιλίας. Δραματικό για μια χώρα σαν την Ελλάδα με το μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα, αλλά και «έκπληξη» για έναν υπουργό, τον Κώστα Μουσουρούλη εν προκειμένω, που κατάγεται από νησί αρχιπελάγους”.

ΕΘΝΟΣ: “Προαναγγελία για επιμήκυνση και «κούρεμα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προοπτική για ευνοϊκές αποφάσεις, ώστε η Ελλάδα να εκπληρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, ανοίγει η Κριστίν Λαγκάρντ. Θεωρεί αναγκαία την επιμήκυνση του προγράμματος και εφικτό το «κούρεμα» του χρέους. Αντιδρά πάλι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Φούσκα τα 600 δισ των ομογενών… αλλά και… φούσκα τα 120 δισ των τροϊκανών!”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “βρίζαμε τους ομογενείς με τα 600 δισ δολλάρια, αλλά σκέτη φούσκα-αέρας είναι όσα μας δίνουν οι δανειστές που έχουν το θράσος να απαιτούν… εκκένωση ελληνικών νησιών! «Αν δεν πληρωθεί μια δόση θα σκάσει η φούσκα και θα τιναχτεί στον αέρα η παγκόσμια οικονομία» υποστηρίζει οικονομικός αναλυτής”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μεταναστεύουν στο εξωτερικό υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μετά τη ΦΑΓΕ και η Coca Cola – 3Ε μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος για άντληση κεφαλαίων και ευκολία στις συναλλαγές”.

ΕΣΤΙΑ: “Πώς θα βγούμε από την κρίση”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “προ τετραετίας νομίσθηκε ότι τα μειονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα αποτελούσαν πλεονέκτημα για να μην πληγή τόσο έντονα από την διεθνή κρίση. Αλλά απεδείχθη το αντίθετο. Διότι δημιουργήθηκε εγγενώς πολύ μεγαλύτερη κρίσις, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε προς τα έξω. Τώρα που όλα αυτά φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται πλέον στην ρίζα τους, η ανάπτυξις τίθεται επί νέας βάσεως. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βγούμε από την κρίση”.

Η ΑΥΓΗ: “Αιχμάλωτοι της λίστας Λαγκάρντ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε κλοιό ευθυνών βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τους περιβόητους χειρισμούς με τη λίστα Λαγκαρντ, που οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ζητήσει να σταλεί εκ νέου από τη Γαλλία”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Μισθοί. Πώς διαμορφώνονται μετά την κατάργηση των τριετιών”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με την κατάργηση των τριετιών ο κατώτατος μισθός θα παραμένει στα 586 ευρώ χωρίς καμία αύξηση, ενώ για τις αποζημιώσεις η μείωση φαίνεται ν

Keywords
Τυχαία Θέματα