Στον αστερισμό του Νικολόπουλου

Την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινά τη μάχη στη βουλή για το Νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ένας νέος πονοκέφαλος προστίθεται στην εξίσωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κι αυτό ακούει στο όνομα Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαϊας των ΑΝΕΛ δίνει σήμερα συνέντευξη τύπου όπου στην ουσία αναμένεται να προαναγγείλει την καταψήφιση του Νομοσχεδίου και τη συνολικότερη διαφοροποίησή του από κυβερνητικές επιλογές. Άγνωστο παραμένει

το εάν έχει πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθεί ενώ θολό είναι το τοπίο και ως προς τις διαθέσεις του Πάνου Καμμένου. Κι αυτό γιατί εάν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαγράψει το Νικολόπουλο, τότε το κόμμα του θα πέσει κάτω από το όριο των 10 βουλευτών στη βουλή και θα χάσει προνόμια που δίνει ο Κανονισμός στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση ο Νικολόπουλος εξελίσσεται σε ασύμμετρο πρόβλημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφού κανείς δεν περίμενε μια τόσο άμεση διαφοροποίηση του βουλευτή Αχαϊας. Ο κ. Νικολόπουλος εκφράζει εδώ και 20 περίπου μέρες με κάθε τρόπο τον εκνευρισμό του για τη μη υπουργοποίησή του αλλά και το γεγονός ότι αγνοήθηκε από τις επιλογές για το Προεδρείο της Βουλής. Έχει επίσης εκφραστεί θετικά για τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την προοπτική εκλογής του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας (από όπου άλλωστε προέρχεται πολιτικά), γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το χειρισμό της περίπτωσής του.

Πάντως με ανάρτησή του στο τουίτερ ο κ. Νικολόπουλος ουσιαστικά προανήγγειλε την ανεξαρτητοποίησή του αφού μιλά για αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, του οποίου και ηγείται. Από τους ΑΝΕΛ τηρείται σιγή ασυρμάτου, αν και είναι προφανές ότι στο στρατηγείο του κόμματος είχαν διαβάσει τις προθέσεις του γι' αυτό και ο Πάνος Καμμένος δεν έχει ακόμη συγκαλέσει συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, τρεις βδομάδες μετά τις εκλογές, φοβούμενος το ξέσπασμα έντασης και εσωστρέφειας, πριν καν η κυβέρνηση διανύσει τις πρώτες βδομάδες στην εξουσία.

The post Στον αστερισμό του Νικολόπουλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα