Στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων

13:23 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε φάση τελικού σταδίου υλοποίησης φαίνεται πως μπαίνει η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σε συνεδρίασή του θα κληθεί να εγκρίνει τις συμβάσεις πώλησης των εταιρειών ενώ οι συμβάσεις θα παραδοθούν στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου οι ίδιοι να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Το εν λόγω

χρονοδιάγραμμα αφορά 3 μήνες ενώ στο μεταξύ, ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον των Ρώσων για την εταιρεία. Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εκφράζουν στην «Καθημερινή» την πεποίθησή τους ότι δεσμευτική προσφορά θα υπάρξει και από τους Γάλλους. Τις αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco και ΟΛΠ συζητά την ερχόμενη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Rosco, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου καλούνται να εγκρίνουν τις συμβάσεις πώλησης των εταιρειών. Οι συμβάσεις θα παραδοθούν στους ενδιαφερομένους, προκειμένου οι ίδιοι να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων (Rossiyskie Zhelenye Dorogi -RZD) παραμένει ζωηρό, τόσο για τις προς αποκρατικοποίηση εταιρείες που ανήκαν στον όμιλο ΟΣΕ, αλλά και το λιμάνι του ΟΛΘ. Σύμφωνα με τα στελέχη του Ταμείου, ο συνδυασμός των δύο αυτών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές νέες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Ωστόσο η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, για την οποία έχει επίσης εκδηλωθεί ισχυρό ρωσικό ενδιαφέρον, έχει κολλήσει στα γρανάζια των πολιτικών αποφάσεων και κυρίως στις αντιδράσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.

Το μέλλον, όμως, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι συνυφασμένο μόνο με το ομολογουμένως ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων. Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι δεσμευτική προσφορά θα υπάρξει και από τους Γάλλους της SCNF.

Keywords
Τυχαία Θέματα