Στην «εντατική» ο Ευαγγελισμός – Επιβιώνει με δανεικά από άλλα νοσοκομεία

Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκονται – το ένα μετά το άλλο - τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα τα μεγαλύτερα της Αττικής έχουν σχεδόν «στεγνώσει», αφού έχουν ήδη καταναλώσει το 90%-95% του προϋπολογισμού τους, με πρώτο στη λίστα τον Ευαγγελισμό.

Μάλιστα ο Ευαγγελισμός – ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας – χρειάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου 22 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών (8 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα) και 6 εκατ. ευρώ για την εξόφληση χρεών που έχουν ήδη δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Όμως από όλα αυτά μόνο 3,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν ως έκτακτη

επιχορήγηση, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ προορίζεται για το φαρμακείο.

Το μόνο που μπορεί να κάνει το επιτελείο του υπουργείου Υγείας είναι να ψάξει στα νοσοκομεία όλης της χώρας για αδιάθετα ποσά και με αυτά να ενισχύσει οικονομικά τον Ευαγγελισμό, για αρχή, αλλά και όσα ακόμη ιδρύματα παρουσιάζουν την ίδια κατάσταση.

«Αν δεν βρεθούν χρήματα θα γίνει το μεγάλο μπαμ» λέει στέλεχος του υπουργείου Υγείας, αφού οι πρώτες «παρενέργειες» έκαναν την εμφάνισή τους με το νοσοκομείο να είναι χωρίς αντιδραστήρια.

Με έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η υπεύθυνη του Αιματολογικού Εργαστηρίου ενημερώνει «για το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριό μας λόγω ανεπάρκειας των αντιδραστηρίων». Μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, «δεν θα είμαστε εις θέσιν να διενεργούμε τις κάτωθι εργαστηριακές δοκιμασίες: Μοριακό έλεγχο θρομβολίας (π. Vleidn, μετάλλαξη προθρομβίνης MTHFR), προσδιορισμό GGPD, αντισώματα HIT, φεριτίνη, απτοσφαιρίνες, monotest, κύτταρα λύκου».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα