Άδωνις: Σε διαθεσιμότητα όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ

Διοικητικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κάλεσε τους γιατρούς του Οργανισμού να μην απεργήσουν από τη Δευτέρα καθώς έτσι, θα συμβάλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην κινητικότητα

θα βγουν «όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ» στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διευκρινίζοντας ότι «άπαντες» θα απορροφηθούν στις υγειονομικές περιφέρειες, διαδικασία διάρκειας 15 ημερών.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι υπό κρίση θα τεθούν οι ειδικότητες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το κατά πόσο είναι απαραίτητες ή όχι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Για κάθε θέση που θα καταργηθεί από τον ΕΟΠΥΥ, θα προκηρύσσεται μια θέση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι για τις θέσεις αυτές θα αξιολογηθούν όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ το επιθυμούν, ενώ στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και όποιοι άλλοι γιατροί το επιθυμούν.

Σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπάλλήλων του Οργανισμού και πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ανέφερε πως όσοι δεν χρειάζονται στη νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ θα μπουν σε κινητικότητα και θα απορροφηθούν, στο σύνολό τους, από το ΕΣΥ.

«Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ γιατί χρειάζεται ο Οργανισμός διοικητικούς υπαλλήλους για να κάνει τη δουλειά του, θα κρατήσει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα την πολύ σύντομη που κάνουμε εμείς για την υγεία, των 15 ημερών και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή» σημείωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα κριθεί ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πως για κάθε μια θέση γιατρού που δεν χρειάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα προκηρύσσεται μια θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα