Ο Βενιζέλος «τρομοκρατεί» την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: Στηρίζετε την χώρα και όχι την κυβέρνηση

Συνεδριάζει το μεσημέρι, από κοινού με το Πολιτικό Συμβούλιο, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του Κινήματος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, να θέτει όπως, όλα δείχνουν, τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένει επί της ουσίας «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους βουλευτές και τα στελέχη

για να χειριστεί την «καυτή» ατζέντα» της κρίσιμης συγκυρίας - γι' αυτό κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σύμφωνα με πληροφορίες στο νόημα της φράσης ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει την κυβέρνηση, στηρίζει τη χώρα».

Με δεδομένη τη σχεδόν διαλυτική εικόνα που εμφανίζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τις κρίσιμες ψηφοφορίες που αναμένονται στη Βουλή και οι οποίες θα δοκιμάσουν την κυβερνητική πλειοψηφία, η σημερινή συνεδρίαση αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μπορεί δηλαδή ο κ. Βενιζέλος να αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα με αφορμή την «πρόσκληση» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, ωστόσο, θα επιδιώξει η συζήτηση και οι τοποθετήσεις όλων να εκπέμψουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και όχι να περιοριστεί σε μικροκομματικές λογικές.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εν λόγω συνεδρίαση όχι μόνο είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού, αλλά εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια η οποία συναποφασίστηκε από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις βουλευτών υπάρχουν για μείζονα θέματα.

Το χαμηλό βαρομετρικό σημειώνεται καθώς το ΠΑΣΟΚ κινείται σε μικρό και μονοψήφιο δημοσκοπικά ποσοστό, ενώ οι βουλευτές του εξακολουθούν να σηκώνουν το πολιτικό κόστος από την ψήφιση κάθε άλλο παρά δημοφιλών μέτρων.

Η στάση των βουλευτών

Οι πληροφορίες πάντως προβλέπουν ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, οι βουλευτές και τα στελέχη που διατηρούν «αποστάσεις» από επιμέρους επιλογές της ηγεσίας, δεν πρόκειται να τραβήξουν εσωκομματικά «κόκκινες γραμμές» - το αντίθετο.

Ναι μεν προτίθενται να μιλήσουν ανοιχτά επί όλων των θεμάτων, αλλά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις υπογράμμιζαν χθες ότι αφού ακούσουν την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν σκοπό να στηρίξουν τη δύσκολη πορεία που έχει χαράξει το ΠΑΣΟΚ- ειδικά εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για παράδειγμα ο Κ. Σκανδαλίδης, που χθες επανέλαβε την πρότασή του «να φύγουν οι «μπάστακες» της τρόικας από την καθημερινή κυβερνητική διαχείριση», συμφωνεί απολύτως με το «όχι» του Ευ. Βενιζέλου σε νέα δημοσιονομικά μέτρα (μείωση δηλαδή σε μισθούς και συντάξεις), στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και με το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Ενιαίο Φόρο για τα ακίνητα. Στην ίδια «γραμμή» κινούνται και οι κ. Μωραΐτης, Σηφουνάκης, Κασσής, Αντζελα Γκερέκου και σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα