Σπάνιες εικόνες της «χρυσής εποχής» των Κένεντι

Ένα νέο βιβλίο με συναρπαστικές φωτογραφίες δίνει μια πιο οικεία εικόνα της οικογένειας Κένεντι μέσα από την καθημερινή ζωή στο Λευκό Οίκο.

Στις φωτογραφίες δεσπόζει φυσικά ο πρόεδρος Τζον Κένεντι με την Τζάκι και τα δύο παιδιά τους τον Τζον και την Κάρολαϊν οι οποίοι το 1961 ήταν ενός και τεσσάρων χρονών αντίστοιχα.

Η χρονιά εκείνη βαφτίστηκε ως «εποχή του χρυσού Κάμελοτ» λόγω της αίγλης της πρώτης οικογένειας και της δημοτικότητας που απολάμβανε στα στα μέσα ενημέρωσης.

Από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες είναι αυτή της Κάρολαϊν η οποία ποζάρει με ρετρό γυαλιά

επιδεικνύοντας τη φωτογραφία του πατέρα της ενώ συγκινητική είναι αυτή του προέδρου Κένεντι καθώς περπατά χέρι-χέρι με τον μικρό Τζον κοντά στο Οβάλ Γραφείο.

Το βιβλίο «Capturing Camelot», φέρει την υπογραφή της γνωστού βιογράφου Κίτι Κέλι και χρησιμοποιεί φωτογραφικό υλικό του μέντορά της Στάνλεϊ Τρέτικ,  το οποίο κληρονόμησε μετά το θάνατό του το 1999.

Ο Τρέτικ είχε ακολουθήσει τον Κένεντι σε όλη την προεκλογική του πορεία με αποτέλεσμα μετά τις εκλογές του 1961 να του δοθεί προνομιακή πρόσβαση στον Λευκό Οίκο όπου απαθανάτισε την πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ σε προσωπικές στιγμές.

Άλλωστε η φωτογραφία του με τον Τζον Κένεντι να παίζει με τα παιδιά του έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής που δυστυχώς τερματίστηκε βίαια με τη δολοφονία του προέδρου στο Ντάλας του Τέξας το 1963.

Keywords
Τυχαία Θέματα