Σοκαριστική καμπάνια κατά των ναρκωτικών

Στη μάχη κατά των κοινωνικών στερεοτύπων αποφάσισε να μπει ο φωτογράφος Ρομάν Σάκοβιτς αναδεικνύοντας μέσα από τη δουλειά του τις συνέπειες που έχει η μάστιγα των ναρκωτικών στη ζωή των ανθρώπων.

Η ιδέα του ήταν να παρουσιάσει τις δύο όψεις των ανθρώπων – πριν και μετά τον εθισμό τους στα ναρκωτικά για να δείξει τις συνέπειες που έχει η φονική αυτή συνήθεια στους ίδιους τους χρήστες.

Στόχος της έκθεσης «Half» είναι να φανεί πόσο προκατειλημμένοι μπορούμε να γίνουμε παρατηρώντας τους χρήστες ναρκωτικών ξεχνώντας πως πριν δεν ήταν παρά συνηθισμένοι, «κανονικοί» άνθρωποι της διπλανής

πόρτας.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η βρετανική Daily Mail μαζί με στοιχεία για την χρήση των ναρκωτικών στη χώρα, δείχνοντας πως καταγράφεται μείωση των θανάτων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Παρά το γεγονός ότι μορφίνη και κοκαΐνη παραμένουν πολύ ψηλά στις αιτίες θανάτου και εκεί καταγράφεται πτώση σε σχέση με το 2011. Ωστόσο ανησυχητική δείχνει η άνοδος της μεθαδόνης η οποία ευθύνεται για το 27% των θανάτων, σημειώνοντας αύξηση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η έρευνα δείχνει πως η γενική αυτή πτώση στην χρήση ναρκωτικών σχετίζεται τόσο με την πτώση της καθαρότητας των ουσιών στην μαύρη αγορά όσο και με τη στροφή των καταναλωτών σε νόμιμα σκευάσματα που προκαλούν εθισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα