Σπαγγέτι με αρακά και ροδέλες κολοκυθιού

Αυτό το πανεύκολο, γρήγορο και πολύχρωμο πιάτο συνδυάζει άψογα τη γευστικότητα των σπαγγέτι, με τη θρεπτικότητα και τα διατροφικά οφέλη του αρακά και του κολοκυθιού. Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε σάλτσα της επιλογής σας, για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.

Τί θα χρειαστείτε:

2 κούπες αρακά250 γραμμάρια κολοκύθι, τριμμένο και κομμένο σε λωρίδες1 ½ κούπα γιαούρτι½ κιλό σπαγγέτι1 κούπα παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Θερμαίνετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.Προσθέτετε
τον αρακά, και βράζετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, στραγγίζετε τον αρακά και τον αφήνετε σε ένα μπολ.Προσθέτετε το κολοκύθι στο βραστό νερό και βράζετε για περίπου ένα λεπτό. Χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, το στραγγίζετε και το τοποθετείτε στο μπολ με τον αρακά.Βάζετε το γιαούρτι και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε το μπολ επάνω από το βραστό νερό και ανακατεύετε για περίπου ένα λεπτό.Αφαιρείτε το μπολ από το βραστό νερό και τοποθετείτε μέσα τον αρακά και το κολοκύθι.Βράζετε τα μακαρόνια, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης, και στη συνέχεια ανακατεύετε μαζί με το μείγμα σας. Πασπαλίζετε την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα