Σόιμπλε: Αν πετύχετε πλεόνασμα θα κουρέψουμε κι άλλο το χρέος

Στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προχωρά ένα βήμα παραπέρα στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα πως αν πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τότε το Βερολίνο θα συμφωνήσει σε νέο κούρεμα χρέους.

«Όταν η Ελλάδα

πετύχει, ή είναι στα πρόθυρα να πετύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και έχει υλοποιήσει όλους τους όρους, εάν χρειαστεί, θα εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του συνολικού χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως το υπερψηφισμένο Σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013 θέτει ως στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανέλθει στο 0,4% του ΑΕΠ.

Πρωτογενές πλεόνασμα αποκαλείται το πλεόνασμα που παρατηρείται στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού προτού συνυπολογισθούν οι πληρωμές τόκων σε κατόχους ομολόγων και λοιπούς πιστωτές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το νέο σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πετύχει και πως η χώρα μας θα έχει χρέος 124% του ΑΕΠ το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα