Η θάλασσα έγινε κόκκινη! [εικόνες]

Απέναντι σε ένα σπάνιο φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι χιλιάδες τουρίστες στη διάσημη παραλία Μπόντι έξω από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αφού η θάλασσα είχε γίνει κόκκινη! 

Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο το οποίο προκαλείται όταν κάποια είδη φυκιών συγκεντρώνονται μεταξύ τους και εμφανίζουν μικροσκοπικά κόκκινα άνθη.

Η γνωστή και ως Nocturnal Scintillans ή «λάμψη της θάλασσας» δεν έχει τοξικές επιδράσεις, ωστόσο οι τοπικές αρχές συμβούλεψαν τους τουρίστες να αποφεύγουν το κολύμπι στις περιοχές με νερό που είναι χρωματισμένο από τα φύκια,

καθώς τα υψηλά επίπεδα αμμωνίας μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και τσούξιμο των ματιών.

Η κόκκινη άλγη έχει ήδη απογοητεύσει χιλιάδες τουρίστες που είχαν κατευθυνθεί στην ακτή για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές – θυμίζουμε ότι είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο.

Οι τοπικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν κάνει σειρά δοκιμών προκειμένου να καταλάβουν τι προκάλεσε το φαινόμενο. Μια θεωρία είναι ότι προκλήθηκε από ρεύματα ψυχρού ύδατος πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως τέτοιου τύπου θαλάσσιες ανθοφορίες γνωστές και ως «κόκκινες παλίρροιες», είναι πιο συχνές κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο όταν η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη και υπάρχουν μεγαλύτερες κινήσεις στα ωκεάνια ρεύματα.

Το μόνο αρνητικό από αυτό –εκτός από τα χαμένα μπάνια των τουριστών – είναι ο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών που έχει προκληθεί από τα φύκια. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι ελπίζουν ότι η άλγη θα έχει διαλυθεί από το Σαββατοκύριακο, όταν οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα