«Σκληρό μαρκάρισμα» από το ΔΝΤ στους Ευρωπαίους- Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ πιέζει για άλλη μια φορά την Ε.Ε. να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα όσον αφορά την επαρκή χρηματοδότηση του Ελληνικού προγράμματος.

Απ’ ότι φαίνεται το ταμείο, με την εμπειρία που έχει διαβλέπει ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων μείωσης του ελληνικού Χρέους ενώ προετοιμάζει δειλά το έδαφος για το φθινόπωρο όταν θα κληθεί να συζητήσει τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

και το «χρηματοδοτικό κενό» του δευτέρου εξαμήνου του 2014.

Ο επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Τ. Ράις απαντώντας σε ερώτηση για το χρηματοδοτικό «κενό» των 4,6 δις ευρώ που έχει εντοπίσει το Ταμείο δήλωσε πως «δεν υπάρχει κενό ως τον Ιούλιο του 2014. Προβλέπεται για μετά, αλλά επί του παρόντος πάμε ένα βήμα τη φορά» αφήνοντας την συζήτηση στην επίσκεψη της Τρόικας το Σεπτέμβριο όπου θα αξιολογηθεί ο προϋπολογισμός του 2014 και όποιο πιθανό «δημοσιονομικό κενό».

Ο κ. Ράις θέλοντας να διατηρήσει χαμηλούς τόνους απέφυγε τις συγκρίσεις των καθυστερήσεων στο πρώτο πρόγραμμα αναφορικά με το «κούρεμα» στο ελληνικό Χρέος, με τις ανάλογες καθυστερήσεις που πολλοί θεωρούν ότι έχουν προκαλέσει οι επικείμενες γερμανικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, αρνήθηκε να αποκαλύψει πιθανά σενάρια σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για οριακή έστω ανάπτυξη το 2014, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες λόγω εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων.

Όσον αφορά, δε, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εγκριθεί αλλά παραμένει στο τραπέζι, λόγω του ότι είναι σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα