Συνέντευξη: Η σχεδιάστρια μόδας Μαρία Μπακοδήμου μιλά για τους λόγους που ξεκίνησε τη δική της συλλογή ρούχων

10:52 12/7/2013 - Πηγή: People

Η Μαρία Μπακοδήμου έκανε τη φωτογράφιση για τη νέα κολεξιόν των ρούχων της MaryMary Shop, το Peoplegreece.com ήταν εκεί και μας μίλησε για το πως ξεκίνησε να σχεδιάζει και για τα επόμενα βήματά της.

Πως ξεκίνησε η συλλογή των ρούχων; Τι σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με τη μόδα και να θες να σχεδιάσεις τα δικά σου κομμάτια;

Δεν είναι φορές που θες

να βάλεις ένα συγκεκριμένο ρούχο που δε μπορείς να βρεις στην αγορά; Αυτό ήταν το κίνητρο, γιατί πολλές φορές ήθελα να πάω σε μια εκδήλωση και έραβα το ρούχο μου. Σιγά – σιγά άρχισα να σκέφτομαι πως μπορώ να ράβω μόνη μου τα ρούχα για την εκπομπή! Όταν ξεκίνησαν να παίρνουν τηλέφωνο και να ρωτάνε από πού είναι τα ρούχα μου σκέφτηκα πως μπορώ να αρχίσω να τα διαθέτω και το e-shop μου ταιριάζει περισσότερο γιατί είναι πιο ελεγχόμενο δε χρειάζεται να ανοιχτείς στα καταστήματα και πιο μεγάλα σχέδια.

Αυτή ήταν η επόμενη μου ερώτηση για το e-shop διότι δεν έχουμε δει τα ρούχα σε κάποιο κατάστημα.

Ούτε θα τα δείτε σύντομα. Μου έχουν κάνει προτάσεις από καταστήματα αλλά προτιμώ να υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος χώρος που μπορείτε να βρείτε τα MaryMary. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να ψωνίζω από το internet και νομίζω πως έτσι όπως έχει γίνει η ζωή όλων είναι πιο εύκολο γιατί δε χρειάζεσαι να μετακινείσαι και να χάνεις χρόνο. Βεβαία μπορείς πολύ πιο εύκολα να ξεμυαλιστείς! Οπότε επειδή αγαπάω αυτό το είδους shopping φαντάστηκα πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που προτιμούν να ψωνίζουν απ’ το διαδίκτυο και όντως υπάρχουν!

Ξεκίνησες να σχεδιάζεις τα ρούχα αρχικά για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες, λοιπόν, από εκεί και έπειτα χρειάστηκε να προσαρμόσεις τα κομμάτια στη μέση ελληνίδα;

Ό τι παρουσιάζω είναι τα ρούχα που μου αρέσουν και θέλω να τα βάλω και νομίζω πως δεν είναι μακριά από αυτά που φοράνε οι Ελληνίδες. Χρησιμοποιώ λίγο περισσότερο εμπριμέ υφάσματα από αυτά που συνήθως βλέπουμε στις βιτρίνες , αλλά μου αρέσουν πολύ τα prints ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Όχι πως δεν έχουν τη δική τους μαγεία τα μονόχρωμα κομμάτια αλλά ξεκινάω να αγοράσω ένα ύφασμα – πάω για μονόχρωμο και πάντα καταλήγω να γυρνάω με εμπριμέ.

Ασχολιόσουν πάντα με το σχέδιο ή ήταν κάτι που βγήκε στη πορεία;

Κοίτα, δεν είναι πως δίνω σχέδια Καλών Τεχνών απλά πάντα ήξερα τι θέλω να βάλω και πάντα ήμουν πολύ ιδιότροπη ήθελα ας πούμε η λαιμόκοψη να είναι ένα πόντο πιο πάνω ή πιο κάτω ή το μανίκι να είναι λίγο πιο κοντό. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ήξερα τι ήθελα ακόμα κι όταν δεν σχεδίαζα εγώ μπορούσα ακριβώς να τους περιγράψω αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Τι άλλο να περιμένουμε από τα MaryMary; Θα δούμε για παράδειγμα αξεσουάρ – μαγιό ή παλτό το χειμώνα;

Μαγιό όχι ακόμα, αξεσουάρ όμως και πανωφόρια όπως ζακέτες και μπουφάν θα ήθελα πολύ να κάνω. Δε ξέρω βέβαια αν θα προλάβω αυτόν τον χειμώνα γιατί έχω και κάποια άλλα ιντερνετικά σχέδια. Θα σας τα πω όλα από Σεπτέμβρη!

The post Συνέντευξη: Η σχεδιάστρια μόδας Μαρία Μπακοδήμου μιλά για τους λόγους που ξεκίνησε τη δική της συλλογή ρούχων appeared first on People Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα