Σε πέτρα μετατρέπεται ό,τι βρεθεί στα νερά της λίμνης Νάτρον στην Τανζανία [εικόνες]

Η ανατριχιαστική λίμνη Νάτρον στην Τανζανία της Αφρικής μετατρέπει σε πέτρα ό,τι πέσει στα νερά της. Η θερμοκρασία των νερών της λίμνης φτάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου ενώ επίσης η αλκαλικότητά τους φτάνει το 10.5 της κλίμακας pH. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της λίμνης είναι η υψηλή συγκέντρωση νάτρου, ενός ορυκτού που αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και θειικό νάτριο, προέρχεται από ηφαιστειακή στάχτη και έχει την ιδιότητα να πετρώνει τα ζώα που πεθαίνουν στα νερά της.

Εξαιτίας των ιδιοτήτων

της, η λίμνη φιλοξενεί μόνο ένα είδος ψαριού, το λεγόμενο Alcolapia latilabris καθώς και κυανοβακτήρια, έναν τύπο φυκιών με πράσινο ή μπλε χρώμα. Παρόλα αυτά η λίμνη αυτή αποτελεί τη μοναδική περιοχή στην ανατολική Αφρική, όπου μπορούν να αναπαραχθούν τα περίπου 2,5 εκατομμύρια φλαμίνγκο, που τρέφονται με φύκια.

Τα φλαμίνγκο, τις περισσότερες φορές παγιδεύονται στο νερό, καθώς όταν η λίμνη εξατμίζεται, ο χώρος γεμίζει με μικρά νησάκια από αλάτι στα οποία κάθονται τα φλαμίνγκο, ωστόσο όταν η λίμνη γεμίζει ξανά, παγιδεύονται γιατί το νερό είναι τόσο «βαρύ», που δεν μπορούν να ξεφύγουν και μετατρέπονται σταδιακά σε απολιθώματα.

Ο φωτογράφος Νικ Μπραντ, επισκέφτηκε τη λίμνη και απαθανάτισε μερικούς από τους πέτρινους κατοίκους της.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα