Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σερβία – 20 νεκροί από τις πλημμύρες [εικόνες]

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη μετά από τους κατακλυσμούς των τελευταίων ημερών που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων.

Οι πλημμύρες ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 120 ετών και πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία που έστειλε ένα αεροσκάφος με εκπαιδευμένους διασώστες, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Τραγική είναι η κατάσταση στην πόλη

Ομπρένοβατς με τον πρωθυπουργό να ζητάει την άμεση εκκένωση της. «Μη μας αναγκάσετε να κάνουμε χρήση βίας για να σώσουμε τις ζωές σας», είπε ο ίδιος που έκανε περιοδεία με βάρκα διαπιστώνοντας το μέγεθος των καταστροφών από τις βροχές και την υπερχείλιση ποταμών. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σερβία, Μάικλ Ντάβενπορτ δήλωσε από την πόλη Σουμπότιτα ότι αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ στους πληγέντες κατοίκους της Σερβίας ότι η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία αποστέλλουν ειδικούς και αντλίες.

Οι καταστροφές στην χώρα είναι τόσο μεγάλες που ο Σέρβος υπουργός έκτακτης ανάγκης δήλωσε πως θα χρειαστούν τέσσερα με πέντε χρόνια προκειμένου να ανακάμψει η γεωργία της χώρας.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα