Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα κάνει το παν για την επιστροφή της Κεφαλλονιάς σε κανονικούς ρυθμούς

Σε δηλώσεις από το βήμα του Δημαρχείου Κεφαλλονιάς προέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρουσίαση την πλήρη κατάσταση του νησιού μετά και τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί το βράδυ της Παρασκευής.Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αλλά και το επιστημονικό δυναμικό για την καίρια βοήθειά τους στην κρίσιμη κατάσταση για το νησί, εξέθεσε όλα τα προβλήματα που

παρουσιάστηκαν αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήρθα στην Κεφαλλονιά για να υπογραμμίσω την βούληση της κυβέρνησης για την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον εγκέλαδο. Η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να διασφαλίσει πως το νησί θα επιστρέψει άμεσα στους φυσιολογικούς του ρυθμούς» , τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα τεχνικά ζητήματα ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Με προσωπική μου εντολή έχει μεταβεί στο νησί ιατρικό κλιμάκιο για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όσους το έχουν ανάγκη. Επίσης εντός 48 ωρών έχουν πραγματοποιηθεί 400 έλεγχοι σε κτίρια εκ των οποίων τα 14 κρίθηκαν ακατάλληλα και θα αποκατασταθούν άμεσα. Θα υπάρξει επίσης συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και της περιφέρειας για την άμεση αποκατάσταση της εθνικής οδού Ληξουρίου- Αργοστολίου, η οποία έχει σοβαρά πλήγματα».

Σχετικά με την κατάσταση τον σχολών ο πρωθυπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις πως από Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο νησί. «Έχω δώσει εντολή για συναρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα στέγασης των μαθητών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Επίσης υπερτόνισε πως όλοι οι πληγέντες έχουν βρει ασφαλές προσωρινό κατάλυμα, ενώ θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για την αποζημίωσή τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα, τελείωσε την παρέμβασή του τονίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματα και εκπρόσωποί της θα παραμείνουν στο νησί όσο χρειαστεί και έως ότου να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα