Σαμαράς: Εμείς βγαίνουμε από το Μνημόνιο και εσείς κοιτάτε πως θα το επαναδιαπραγματευθείτε

Σκληρή γλώσσα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην Βουλή, κλείνοντας τον κύκλο των παρεμβάσεων για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως δεν υφίσταται ουδένα ενδεχόμενο εκλογών στο εγγυς μέλλον ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖ να προετοιμασθεί για εκλογές

μόνο το 2016.

Σχετικά με το επίμαχο θεμα της ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικα «Κλείσαμε μια πλήρως απαξιωμένη ΕΡΤ και θα τοποθετήσουμε την νέα δημόσια τηλεόραση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής». Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση πως « Χθες οι βουλευτές σας έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας, σαν άλλο ''καραγκιόζ' μπερντέ''».

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να καταλογίσει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την κατάθεση πρότασης μομφής στην παρούσα χρονική συγκυρία κατηγορώντας τον για «επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος μιας νευραλγικής διαπραγμάτευσης».«Η κυβέρνηση σε αυτή την διαπραγμάτευση είναι σε θέση ισχύος και εσείς αυτό προσπαθείτε να το υπονομεύσετε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος το θέμα του χρέους ο πρωθυπουργός τόνισε πως «καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος τόσο που σπάσαμε κάθε ρεκόρ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. Δεν θα υποκύψουμε στους δικούς σας λαικισμούς που θέλουν την Ελλάδα αδύναμη. Θα βγάλουμε την χώρα από την ύφεση εντός του 2014. Θα είναι το πρώτο έτος ανάκαμψης και ανάπτυξης. Το εμπορικό μας ισοζύγιο δεν είναι πλέον ελλειμματικό μετά από δεκαετίες. Η κυβέρνηση μας έχει κάνει σπουδαίο έργο.»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί χτισίματος των φυλακών, εγκαλώντας τον κύριο Τσίπρα να καταδικάσει την δήλωση αυτή και να είναι πιο κόσμιος εντός κοινοβουλίου.

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε μία δήλωση η οποία άφησε αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως «η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό τεράστια».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα