Reuters: Συμφωνία Μέρκελ – SPD για την τραπεζική ένωση κατά το πρότυπο της Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ ήρθαν σε συμφωνία με το SPD στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης , ενώ παράλληλα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τα στελέχη των δύο κομμάτων κατέληξαν στην απόφαση κλεισίματος μιας προβληματικής τράπεζας

από ένα αρμόδιο όργανο που θα συνδέεται με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης, και όχι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι τα δυο κόμματα συμφώνησαν ότι τα κεφάλαια του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεν θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα για τις τράπεζες, υποδεικνύοντας το πρότυπο της Κύπρου, δηλαδή αρμόδιοι για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας θα είναι τα εθνικά κράτη και πρωτίστως οι ιδιώτες μέτοχοι, οι ομολογιούχοι αλλά και οι καταθέτες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη πρέπει να επιλυθεί μια σειρά νομικών ζητημάτων, αλλά ο στόχος είναι να υπογραφεί συμφωνία στις αρχές της εβδομάδας, την οποία θα μεταφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup της Πέμπτης. «Οι συζητήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη. Είμαστε μακριά από μια συμφωνία στα ερωτήματα της διαδικασίας και του περιεχομένου της συμφωνίας», σχολίασε σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου του SPD, Μπέντζαμιν Ζάιφερτ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα