Πρωτοσέλιδα: Ξετιλύγεται το κουβάρι της μικρής Μαρίας

Οι μειώσεις στο φόρο μεταβίβασης, ο επανέλεγχος σε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους και η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά είναι μερικά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκβιάζει και απειλεί ο Βενιζέλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βλέποντας ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων,

ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκβιάζει τώρα και απειλεί, προκειμένου να πετύχει (και για το θέμα αυτό!) την «κάλυψη» της κυβέρνησης...".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώνεται στο 3% ο φόρος μεταβίβασης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περιορίζεται μέχρι και 70% από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους η φορολογική επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Νέες συνθήκες διαμορφώνονται στην κτηματαγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν παραλύσει. Αρχίζει να κινείται, πράγμα που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ολόκληρη την οικονομία. Στην αναθέρμανσή της συμβάλλει και το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας ψεκάζουν οι Αμερικανοί!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φωτογραφία ντοκουμέντο από μπόινγκ με σημαία των ΗΠΑ, αριθμό νηολογίου και ένα... μακρουλό εξάρτημα στην ουρά του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο στόχαστρο οι πρόωρες συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ατζέντα αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών φωτογραφίζοντας την κατάργηση των ευνοϊκών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που ισχύουν για παλαιούς ασφαλισμένους στα ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και δευτερευόντως με το καθεστώς «πρόωρης εξόδου» από την υπηρεσία και με όρια ηλικίας πολύ χαμηλότερα από το γενικό κανόνα των 62 ετών (για μειωμένη) και των 67 για πλήρη σύνταξη που ισχύουν από το 2013 και μετά για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων που δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξαναπληρώνουν τα πληρωμένα αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες, που έχουν ήδη υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Τ. Μπιρμπίλη, καλούνται τώρα -μέσω ιδιώτη μηχανικού- να ξανα-νομιμοποιήσουν! Να ενταχθούν στο νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. ΟΙ 385.535 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καλούνται από το ΥΠΕΚΑ να σπεύσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για να μην αντιμετωπίσουν εμπλοκές και προβλήματα σε πωλήσεις και μεταβιβάσεις των ακινήτων τους".

ΕΣΤΙΑ: "Κάθε πολίτης ένα Λογιστήριο!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθε φορολογούμενος πρέπει πλέον να τηρή ατομικό λογιστήριο! Και τούτο ανεξαρτήτως επαγγελματικής δραστηριότητος, ύψους ή πηγής των εισοδημάτων και ηλικίας του φορολογουμένου. Ακόμη και ένας συνταξιούχος που είχε τοποθετήσει τις οικονομίες του σε κάποιο ακίνητο, σήμερα υποχρεώνεται να τηρή λογιστήριο και δη ηλεκτρονικό".

Η ΑΥΓΗ: ""Ικέτης στη Μέρκελ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χάρη έως τον Μάιο για τη λήψη των μέτρων που αξιώνει η τρόικα εκλιπαρεί ο Αντ. Σαμαράς από τη Γερμανίδα καγκελάριο, με την οποία επιδιώκει να συναντηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Πέμπτη - Παρασκευή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Καρτέλ στα φροντιστήρια!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι πέντε σύλλογοι του συστήματος PALSO, με συνολικά 600 μέλη-φροντιστήρια ξένων γλωσσών σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι είχαν συστήσει καρτέλ. Με αυτό συντόνιζαν μεταξύ τους εδώ και μια δεκαετία τα δίδακτρα και τις παροχές, για να κερδίζουν εύκολα και σίγουρα λεφτά μέσα στην κρίση από τους σπουδαστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συμφωνία για τις κόκκινες γραμμές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις ελληνικές θέσεις ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ενσωματώνει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την οποία αναμένεται να επικυρώσουν αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να καταστούν σαφείς οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ξετιλύγεται το κουβάρι της μικρής Μαρίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν η 40χρονη και ο 39χρονος, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ξεσηκωμό καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, ενόψει της 3ης Νοέμβρη, οπότε κατ΄εφαρμογή του νόμου 4177 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, μεθοδεύεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην πράξη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συντάξεις. Νέες περικοπές σε ΔΕΗ, τράπεζες, εμπόρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο μαχαίρι στις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων στα πρώην «ευγενή» Ταμεία των ΔΕΚΟ, των τραπεζών αλλά και στον πρώην ΤΕΒΕ σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει μέρος του δημοσιονομικού κενού για το 2014. Τη «βόμβα» των νέων παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό έριξε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας πως «υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες»".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ψάχνουν κυκλώματα εμπορίας παιδιών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Υψηλές ταχύτητες στο Χρηματιστήριο".

Η εφημερίδα σημειώνει "διαδοχικά ρεκόρ ανόδου με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου ανέρχεται σε 71,4 δισ. και των τριών συστημικών τραπεζών σε 26,8 δισ. ευρώ. Σε νέα ιστορικά υψηλά έφθασαν χθες τα warrants για ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχύεται το κλίμα ευφορίας για τα ομόλογα και τις μετοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι θετικές εκθέσεις των διεθνών οίκων για τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, γεγονός το οποίο συντηρεί το κλίμα ευφορίας στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley δηλώνει σαφώς την προτίμησή της στα ελληνικά ομόλογα, διαβλέποντας σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας το 2014".

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, γιάννης στουρνάρας, alpha bank, αυθαιρετα, ημιυπαιθριοι, δημοκρατια, βενιζελος, ωρα, ηπα, ελευθεροτυπια, υπεκα, εστια, αυγη, μερκελ, τροικα, αντ, σαμαρας, εφημεριδα, ελλαδα, καθημερινη, ΠΑΣΟΚ, αθηνα, ριζοσπαστησ, εβε, δεη, τραπεζες, ΔΕΚΟ, τεβε, στουρναρας, μακεδονια, νέα, ετε, alpha, ναυτεμπορικη, morgan, facebook, twitter, Αντωνης Σαμαρας, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, ημιυπαιθριοι παραταση, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, εκλογες ηπα, φορολογια 2013, βομβα αιθριο, αλλαγη ωρας 2013, γιάννης στουρνάρας, ξανα, αντ, το θεμα, αυγη, γνωμη, ετε, ηπα, θεμα, καθημερινη, μεγα, ναυτεμπορικη, οικονομια, ομολογα, πειραιως, τεβε, υπεκα, ωρα, alpha, ασφαλιστικο, γεγονος, γονεις, διδακτρα, εβε, ευκολα, ευρω, εκθεσεις, ετων, εφημεριδα, υπηρεσια, υποθεση, κυβερνηση, κλιμα, λεφτα, ληψη, μπιρμπιλη, ορια, παπακωνσταντινου, πεμπτη, προβληματα, πωλησεις, ρεκορ, ρομα, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνταξη, συλλογοι, φορολογικη, φροντιστηρια, ελληνικα, morgan, ουρα, σημαια, θεσεις
Τυχαία Θέματα