Πρόεδρος Ρομά: Μου είχαν προσφέρει και εμένα την Μαρία αλλά δεν την ήθελα

Μία νέα αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, λέγοντας πως οι βιολογικοί γονείς του μικρού αγγέλου, τον είχαν πλησιάσει προκειμένου να του την πουλήσουν για 1.000 ευρώ, το 2009 όταν ήταν μόλις 15 ημερών βρέφος.

«Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από μένα», είπε αναφερόμενος στην «αγοραπωλησία». Παράλληλα αποκάλυψε πως οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού

«ήταν εδώ, στον καταυλισμό την προηγούμενη εβδομάδα όταν το ζευγάρι συνελήφθη και η Αστυνομία πήρε τη Μαρία. Μετά την έκταση που πήρε το θέμα απλά εξαφανίστηκαν».

Η Ελληνική Αστυνομία προς το παρόν έχει εντείνει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς, ή έστω να εξακριβώσει πώς έφτασε η μικρή Μαρία στα χέρια των Ρομά στα Φάρσαλα. Ο πρόεδρος των Ρομά εξέφρασε και την ανησυχία του για την γνώμη που θα σχηματιστεί για τους ίδιους στο Associated Press τονίζοντας ότι «η υπόθεση δεν αντικατοπτρίζει όλους εμάς», ενώ φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση κατά των 2.000 Ρομά που ζουν στην κοινότητα.

«Οι Ρομά των Φαρσάλων, φτωχοί άνθρωποι σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να επιβιώσουν σε καταυλισμούς στα προάστια της πόλης, πουλώντας φρούτα, χαλιά, κουβέρτες, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Οπως λένε, ήδη θεωρούνται από ορισμένους ως περιθωριακοί, κλέφτες και ζητιάνοι», σημειώνει δημοσίευμα του πρακτορείου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα