Πρωτοσέλιδα: Τα μεγάλα στοιχήματα σε δήμους και περιφέρειες

Προεκλογικός πυρετός ενόψιν Σαββατοκύριακου με τις εφημερίδες να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στις εκλογές. «Τούτη η κάλπη θα έχει δύσκολη "γέννα"», γράφει η εφημερίδα Παρασκήνιο...

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φωτιά γύρω από το Καστελόριζο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "«φωτιές» ανάβει η Αγκυρα γύρω από το Καστελόριζο, στήνοντας εξέδρα εξόρυξης υδρογονανθράκων νοτιοανατολικά της Μεσογείου, νοητά απέναντι από την Αττάλεια,

σε μία περιοχή όπου συναντιούνται οι ΑΟΖ της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας".

ΕΘΝΟΣ: "Οι στόχοι και οι φόβοι των κομμάτων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση της τελικής μάχης στις 25 Μαΐου είναι ο α΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ΝΔ επιδιώκει ιδίως πρωτιές με διαφορά ασφαλείας στις περισσότερες περιφέρειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τον πήχη, διεκδικώντας πλέον την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στον β' γύρο. Επανάληψη των αποτελεσμάτων του 2010 προσδοκά το ΠΑΣΟΚ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνας ο Πούτιν!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να γιατί οι αντιρώσοι Ουκρανοί επιτέθηκαν στη Μαριούπολη, τόπο καταγωγής της μητέρας του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι περιφέρειες στέλνουν «μήνυμα» στην ευρωκάλπη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αυριανές κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει θετική παρουσία στις περιφέρειες της χώρας ανοίγοντας το δρόμο για νίκη στις ευρωεκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Σαββατιάτικη): "Οι δήμοι στέλνουν το πρώτο μήνυμα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την ψήφο για τους εκπροσώπους μας στην Αυτοδιοίκηση, τους 325 δήμους και τις 13 περιφέρειες, ξεκινούν την Κυριακή οι εκλογικές αναμετρήσεις, που κορυφώνονται την Κυριακή 25 Μαΐου με το 2ο γύρο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και την εκλογή των ευρωβουλευτών".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς οικοδομείται η εμπιστοσύνη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγαλύτερο επίτευγμα του κ. Σαμαρά ως Πρωθυπουργού είναι ότι εντός 20μήνου κατόρθωσε να ανακτήση η Ελλάς την εμπιστοσύνη στο εξωτερικό. Επί των ημερών του, το Grexit έγινε Greecovery, ενώ ο διεθνής Τύπος μιλάει τώρα και για «success story»".

Η ΑΥΓΗ: "Υπάρχει άλλος δρόμος για Ελλάδα και Ευρώπη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκαλυπτικό των επιλογών που έχουν οι πολίτες και του διακυβεύματος των ευρωεκλογών αποδείχθηκε το χθεσινό debate των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (των Χριστιανοδημοκρατών), Γκι Φερχόφστατ (των Φιλελεύθερων) και Μάρτιν Σουλτς (των Σοσιαλιστών) εμφανίστηκαν ως διαχειριστές της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων υπερασπιζόμενοι την πολιτική της σιδηράς «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται σε λιτότητα, ύφεση και ανεργία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): "Ο τελευταίος εκβιασμός"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ρέστα τους παίζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μπροστά στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Φοβούμενοι ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας των υποψηφίων τους που παρουσιάζονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου, ακολουθούν την πεπατημένη και προσπαθούν να εκφοβίσουν το εκλογικό σώμα με εκβιαστικά διλήμματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σαμαράς: Θέλουν πολιτική ανωμαλία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως επιχειρώντας να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα «καλεί τον λαό να συμπράξει στην πολιτική ανωμαλία», εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μέρισμα 200-250 ευρώ στους εξτρά δικαιούχους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, και τους κ.κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος»".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Το σχέδιο των επτά ημερών"

Η εφημερίδα γράφει "στρατηγική δυο φάσεων επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση, με το πολιτικό σκηνικό να παραμένει εξαιρετικά δυσανάγνωστο. Το πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζεται για σχέδιο επτά ημερών, μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, αναλόγως του αποτελέσματος που θα βγάλει σε πρώτη φάση η κάλπη".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Τα μεγάλα στοιχήματα σε δήμους και περιφέρειες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τούτη η κάλπη θα έχει δύσκολη «γέννα». Οχι τόσο γιατί η κύηση των «τριδύμων» -έστω κι αν το τρίτο θα έρθει με μία εβδομάδα διαφορά- θα έχει πολύ... ζόρι αυτή καθ΄αυτή, αλλά γιατί τα αποτελέσματα που εγκυμονεί δεν τα έχει δείξει πλήρως το... υπερηχογράφημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμώνουμε την ελπίδα με ισχυρό ΚΚΕ"

Η εφημερίδα γράφει "Δημήτρης Κουτσούμπας: ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς, δεν μπορεί να παρερμηνευτεί, δε θα πάει αλλού μετά τις εκλογές, θα γυρίσει σίγουρα υπέρ του λαού".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Ψήφος-εγγύηση για πολιτική σταθερότητα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βαρύνουσα πολιτική σημασία θα έχει η ψήφος των πολιτών στις μεθαυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις τύχες των δήμων της χώρας και των 13 περιφερειών. Οι ψηφοφόροι πρέπει να επιβραβεύσουν τους άξιους και τους ικανούς και να δώσουν το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας, που τόσο ανάγκη έχει η Ελλάδα".

ΤΑ ΝΕΑ (Σαββατοκύριακο): "Το σταυρόλεξο της κάλπης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον γρίφο των πολιτικών εξελίξεων ετοιμάζονται να λύσουν κόμματα και ψηφοφόροι, μέσα σε ένα θολό -δημοσκοπικά- τοπίο, καθώς ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό και το βαρόμετρο των τάσεων ενόψει των ευρωεκλογών".

Kontranews: "Εντυπωσίασε την Ευρώπη ο Αλέξης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκίνηση και υπερηφάνεια στον ελληνικό λαό και σεβασμό στους Ευρωπαίους πολίτες, προκάλεσε ο Αλέξης με τη χθεσινή του εμφάνιση και την τοποθέτησή του στο ευρωντιμπέιτ. Νέος, ωραίος και πάνω απ΄όλα μάγκας, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί σε νέα διεθνή ηγετική φυσιογνωμία".

Press time: "Τα μεγάλα φαβορί στο δρόμο της κάλπης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με λιγότερες από 48 ώρες μπροστά μας μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψήφιων έχει χτυπήσει «κόκκινο». Ο «νικητής» του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής, θα αποκομίσει κέρδη, αν αξιοποιήσει τα τρία «κλειδιά»: Τα δίδυμα που θα προκύψουν ενόψει του δεύτερου γύρου, την επικράτηση στους μεγάλους Δήμους και τις ενδεχόμενες ανατροπές των προγνωστικών, καθώς και πιθανές εντυπωσιακές εμφανίσεις υποψηφίων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Τα παιχνίδια της αστάθειας"

Η εφημερίδα γράφει "τα θλιβερά απομεινάρια της εξοστρακισμένης Ν.Δ. και του παλαιού ΠΑΣΟΚ συνωμοτούν με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και αναζητούν ρόλους... ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "New deal με τρόικα"

Η εφημερίδα σημειώνει "σε φθινοπωρινό «New Deal» με την τρόικα προσβλέπει το Μέγαρο Μαξίμου, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, στοχευμένη μείωση φόρων, βέλτιστη δυνατή λύση για το χρέος και κινητοποίηση ευρωπαϊκών επενδυτικών κεφαλαίων, ώστε να επισπευσθεί η ανάκαμψη, βρίσκονται στο επίκεντρο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το δρόμο της ανάπτυξης δείχνει η πορεία του ΑΕΠ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προάγγελο εξόδου από την ύφεση θεωρεί το υπουργείο Οικονομικών την επιβράδυνση που κατέγραψε η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2014, στο -1,1%. Σύμφωνα με τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιθανόν στο γ' τρίμηνο του 2014 η οικονομία να περάσει σε θετικό ρυθμό μεταβολής".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Ουάσινγκτον και ΤελΑβίβ «οχυρώνουν» την Αθήνα"

Η εφημερίδα γράφει "πρωτοβουλίες του αμερικανικού παράγοντα στη σταθεροποίηση της οικονομικής εικόνας της Ελλάδας, με καθοριστική συμβολή στην επίσπευση της εξόδου στις αγορές και την υπερκάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, νεα δημοκρατια, η εφημεριδα, τα νεα, εκλογες, δημοκρατια, αγκυρα, αοζ, κυπρος, ελλαδα, μαΐου, συριζα, πήχη, συμμετοχή, ΠΑΣΟΚ, ωρα, νέα, ελευθεροτυπια, εστια, σαμαρας, success, αυγη, γκι, εφημεριδα, διλήμματα, καθημερινη, τσιπρας, δημοψηφισμα 2015, θεσσαλονικη, παραπολιτικα, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, εμφάνιση, press, time, αξια, ημερησια, deal, τροικα, λύση, χρεος, ναυτεμπορικη, κεφαλαιο, τραπεζες, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, αθηνα, εκλογες 2012, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, εξτρα, κομματα, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, αυγη, δημοκρατια, εξεδρα, καθημερινη, κυπρου, ναυτεμπορικη, οικονομια, παιχνιδια, υπουργειο οικονομικων, υφεση, ωρα, time, αγκυρα, βλεμμα, βραδυ, γκι, γυρος, διδυμα, δειχνει, δρομος, εγινε, εγγυηση, ευρω, εκβαση, ελπιδα, εβδομαδα, εμφάνιση, επτα, ευρωπη, εφημεριδα, θετικο, θολο, καστελοριζο, κεγκερογλου, κυηση, λύση, μαΐου, μαξιμου, μειωση, νικη, πυρετος, βαρομετρο, σιγουρα, συμμετοχή, σωμα, σχεδιο, τυπος, τοπικη αυτοδιοικηση, τρια, τιτλος, ωρες, αγορες, deal, εμφανισεις, η εφημεριδα, υπουργειο, κυριακη, μπροστα, πήχη, θερμομετρο
Τυχαία Θέματα