Η συγγνώμη του Ντομινίκ Στρος Καν προς τους Ελληνες: «Επιβάλλαμε μια αφόρητη πολιτική»

Η συζήτηση για την περίοδο της τελευταίας τετραετίας με την προσφυγή στο ΔΝΤ, την Τρόικα, το Μνημόνιο, το δημοψήφισμα και όλα τα συνακόλουθα έχει ανοίξει για τα καλά.

Σε αυτήν αποφάσισε να παρέμβει ένα πρόσωπο κλειδί εκείνη την εποχή που έμεινε έξω από το τελικό

κάδρο επειδή έφυγε νωρίς από το προσκήνιο. Με τον Ντομινίκ Στρος Καν έκανε τις πρώτες συνεννοήσεις ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με αυτόν έγιναν και οι αρχικές συμφωνίες.

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλά για λάθη στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

«Κάναμε κάποια λάθη. Αλλά έπρεπε να σφίξουμε τη βίδα. Όμως μόνο αυτό δεν αρκούσε. Επιβάλαμε στους Ελληνες μια αφόρητη πολιτική, η οποία ακόμη και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι «France 2».

Αναφερόμενος στη στάση των δανειστών έναντι της Αθήνας, ο κ. Στρος Καν είπε ότι έκαναν «ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση», καθώς ζητούσαν την αποπληρωμή όλων των προηγούμενων χρεών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπρεπε να γίνει «κούρεμα» του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα