Δείτε live το ευρωπαϊκό debate με τον Αλέξη Τσίπρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντιμπέιτ που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο ντιμπέιτ συμμετέχουν επίσης ο Ζανκ – Κλοντ Γιουνκέρ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές, ο Γκι Φέρχοφσταντ

από τους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες, η Σκα Κέλερ από τους Πράσινους και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει για πρώτη και τελευταία φορά σε πανευρωπαϊκή τηλεμαχία, καθώς απουσίασε από όλες τις προηγούμενες και θα απουσιάσει και από τις δύο επόμενες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι και το Αμβούργο στις 19 και 20 Μαΐου αντίστοιχα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξάφνιασε τους παριστάμενους, αφού η τοποθέτησή του έγινε στα ελληνικά, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν πως θα μιλούσε Αγγλικά.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους άλλους υποψηφίους , ειδικότερα τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες .

Στην πρώτη ερώτηση για την ανεργία ο Τσίπρας είπε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα . Έχουν δώσει, πρόσθεσε, πάνω από 1 τρισ. για τράπεζες και μόνο 6 δισ. για την ανεργία.

Η λύση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη . Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ, είπε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε εδώ το ευρωπαϊκό ντιμπέιτ live

Keywords
Τυχαία Θέματα