Πρωτοσέλιδα: 10 μονάδες μπροστά ο Αλέξης

Νέοι διορισμοί σε υπουργεία και δημόσιους φορείς, το σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών και το φάντασμα της 17Ν είναι ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "13.583 διορισμοί σε φορείς, υπουργεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επαγγελματική αποκατάσταση σε 13.583 πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ και αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ και Γυμνασίου προσφέρει το Δημόσιο. Πρόκειται για

μόνιμες θέσεις σε 19 υπουργεία και φορείς, που θα καλυφθούν έως το τέλος του 2014 με διαδικασίες ΑΣΕΠ".

ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον ασκό του Αιόλου ανοίγει για τον κρατικό προϋπολογισμό η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Ακολουθούν δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Γενικός πόλεμος» με δύο πασχαλιές και δύο καλοκαίρια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι προφητείες του Πατροκοσμά και της Παναγίας των Βλαχερνών «εκπληρώνονται» το 2014".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόγραμμα μαμούθ με 313.961 θέσεις εργασίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Οι πρώτες δράσεις στον ιδιωτικό τομέα: επιδότηση επιχειρήσεων για 44.500 προσλήψεις, μείωση εισφορών κατά 50% για 10.000 νέους επαγγελματίες που δημιουργούν επιχειρήσεις, ειδική επιχορήγηση για 5.000 νέους αγρότες. Στο δημόσιο: ξεκινούν άμεσα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 74.000 ανέργους σε δήμους και περιφέρειες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα εξοπλιστικά θέλουν τον Γερμανό τους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκαναν απλώς, αλλά... καλά, τη δουλειά τους ερευνώντας το σκάνδαλο των υποβρυχίων οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ το 2011, με αποτέλεσμα το πόρισμά τους να φέρνει στο φως πολλαπλά ευρήματα που (περιέργως;) δεν τα πρόσεξαν οι αρμόδιοι παράγοντες, αλλά και τα ΜΜΕ. Μια τέτοια περίπτωση είναι η υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που ανέλαβε η εταιρεία «Γερμανός», που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας".

ΕΣΤΙΑ: "Απεμπολείται ο τζίρος της Κυριακής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ερωτηθείς εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου ποιός ήταν ο τζίρος των καταστημάτων κατά την προχθεσινή Κυριακή, την πρώτη από τις επτά Κυριακές του έτους που επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα, απήντησε ότι οι πωλήσεις δεν διέφεραν από μία καθημερινή ημέρα".

Η ΑΥΓΗ: "Ρίχνουν «χειροβομβίδες» κι ο Θεός βοηθός...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μια απελπισμένη απόπειρα να κρύψει τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, ύψους 4,5 δισ. ευρώ μόνο για το δημοσιονομικό κενό των ετών 2014-2-15, και να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών των ενστόλων, η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί την εντολή Σαμαρά πετώντας «χειροβομβίδες» κατά του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στραβά αρμενίζουμε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το συντριπτικό ποσοστό του 70% οι πολίτες εκτιμούν πως «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση». Η απογοήτευση και η έλλειψη θετικής προοπτικής για το μέλλον καταγράφονται σε έρευνα της Public Issue, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Εφ.Συν.»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φόβοι για ντόμινο από την απόφαση του ΣτΕ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ντόμινο με απρόβλεπτες, δημοσιονομικές και όχι μόνον, συνέπειες φοβάται η κυβέρνηση ότι θα ακολουθήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η αναδρομική -τουλάχιστον- περικοπή των μισθών των ενστόλων το 2012".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τυφλή λιτότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Δεν λύθηκε το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας κ.α. Κράτη μέλη όπως η Ελλάδα (με το δημόσιο χρέος να παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη του 170%) δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μειώσουν τα χρέη (σε απόλυτα μεγέθη και ως ποσοστό του ΑΕΠ) στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες αποκλειστικά μόνο με εθνικές προσπάθειες. Αν το επιχειρήσουν θα πρέπει να εφαρμόσουν στο μέλλον «τυφλή» λιτότητα που όμως θα επιδεινώσει την κρίση χωρίς να λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεκινάνε νέο κύκλο κινητοποιήσεων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μαζική σύσκεψη των εκπροσώπων από τα περσινά μπλόκα, που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα, αποφασίστηκε πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Στις βασικές διεκδικήσεις περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής, να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους, να μην ισχύουν νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, μείωση τιμής του ρεύματος, αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α.".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το φάντασμα της 17Ν επιστρέφει σε βίντεο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το φάντασμα της 17 Νοέμβρη επανήλθε στο προσκήνιο με προκήρυξη - μανιφέστο και βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο, στα πρότυπα διεθνών τρομοκρατών, ο δραπέτης δολοφόνος Χριστόδουλος Ξηρός. Αφού βεβαιώνει ότι «πήρα για άλλη μία φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο ντουφέκι», εξαπολύει απειλές εις βάρος δημοσιογράφων, δικαστικών, πολιτικών, επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα καλεί σε συμπόρευση όλες τις οργανώσεις των νεοτρομοκρατών".

Kontranews: "10 μονάδες μπροστά ο Αλέξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ χτυπάει επικίνδυνα και τη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων και να θεωρείται βέβαιη η συντριβή της, στις επικείμενες εκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκθεση-καταπέλτης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταπέλτης για τα αποτελέσματα των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διεθνούς στήριξης είναι το σχέδιο γνωμοδότησης της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο της διερεύνησης του ρόλου της τρόικας στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία κα την Πορτογαλία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ρευστό πολιτικό σκηνικό χτυπά ομόλογα και μετοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε γρίφο για δυνατούς λύτες τείνει να μεταβληθεί η κατάσταση στη χώρα, καθώς στον εθνικό ορίζοντα συσσωρεύονται, αργά πλην σταθερά, στοιχεία που θυμίζουν εικόνα κρίσης, με αναλογίες που παραπέμπουν στην άνοιξη του 2012".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εποπτεία και μετά το μνημόνιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αυστηρή ευρωπαϊκή εποπτεία θα ακολουθεί τη χώρα μας για πολλά ακόμη χρόνια έστω κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα μνημόνια αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν και η χώρα επιστρέψει στις αγορές!".

Keywords
πρωτοσελιδα, μπροστα, ελευθερη ωρα, νεα δημοκρατια, η εφημεριδα, public issue, τα νεα, δημοκρατια, αει, τει, ιεκ, ΑΣΕΠ, ωρα, νέα, ελευθεροτυπια, σδοε, φως, μμε, εταιρεία, εστια, αυγη, σαμαρας, συριζα, εφημεριδα, ελλαδα, public, issue, καθημερινη, χρεος, αεπ, ριζοσπαστησ, λαρισα, πετρελαιο, ΠΑΣΟΚ, εκλογες, κυπρος, ναυτεμπορικη, κερδοσ, μνημονιο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, πασχα 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, μπλοκα αγροτων, ξανα, αποτελεσματα, επιδοτησεις, βιντεο, χωρες, αυγη, αφορολογητο, δημοκρατια, δουλεια, ιεκ, ιρλανδια, καθημερινη, μμε, ναυτεμπορικη, ομολογα, πλαισιο, προγραμμα, σδοε, φως, ωρα, public, αει, ανοιξη, τει, γιατροι, δυνατοτητα, δημοσιο, διαδικτυο, εγινε, ευρω, ελλειψη, επτα, ερευνα, εταιρεία, ετων, εφημεριδα, υποθεση, θεος, εικονα, κυβερνηση, κρατικο, χτυπα, λαθος, μακρια, μαμουθ, μιζες, μειωση, ξηρος, προγραμματα, προσληψεις, προφητειες, πωλησεις, συντομα, σχεδιο, τζιρος, φορα, χριστοδουλος, εθνικο, γερμανο, χωρα, issue, κυριακη, μια φορα, public issue, θεσεις, βοηθος
Τυχαία Θέματα