Πρώτος κανόνας: Δε μιλάμε ποτέ για το Fight Club comic

Πως θα ένιωθες αν άκουγες ότι 15 χρόνια μετά, ο δισυπόστατος Τάιλερ Ντέρντεν θα επέστρεφε πιο διαστροφικός και πιο διπρόσωπος από ποτέ; Οκ, δεν θα έρθει σε κινηματογραφική μορφή, αλλά η είδηση και μόνο ότι ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία, Τσακ Πολάνικ, ετοιμάζει ένα εικονογραφημένο σίκουελ, το οποίο θα τραβήξει το μάτι της άνευ μυθοπλασίας χολιγουντιανής βιομηχανίας, είναι αρκετή.

Ο λόγος που ο Πολάνικ θέλησε να βγάλει μια καρικατουρίστικη έκδοση του δεύτερου βιβλίου οφείλεται

στο ότι όπως λέει δεν ήθελε να είναι ένα ακόμα μυθιστόρημα, αλλά κάτι που να κινητοποιεί το μάτι, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει και τον αφηγηματικό μύτο που θα ξετυλίξει την πλοκή.

«Σα γενική προσέγγιση το Fight Club δεν ήταν παρά ένας κομπασμός, ένα ξέσπασμα εναντίον των πατεράδων. Εκείνη την εποχή κάθε άντρας που γνώριζα είχε παράπονα από τον πατέρα του, συνειδητοποιώντας πόσο λίγα είχε μάθει από αυτόν για τη ζωή. Ακόμα κι ο δικός μου πατέρας αισθανόταν ματαιωμένος και απογοητευμένος από την πατρική φιγούρα των παιδικών του χρόνων. Για να μη συνεχίσω στην ίδια τροχιά, σκέφτηκα να επισκεφτώ ξανά τον κεντρικό μου ήρωα όταν κι εκείνος θα έχει γίνει πατέρας. Καθόλου συμπτωματικά για την περίοδο που επέλεξα να επιστρέψω στο Fight Club, και οι δυο γονείς μου έχουν πια φύγει από τη ζωή, κάτι που πιστεύω ότι θα σπρώξει τη γραφή μου και θα την κάνει πιο υπεύθυνη» δήλωσε ο συγγραφέας στο Hustler Magazine, γνωστό κυρίως όχι από το ενδιαφέρον του για βιβλία ή σινεμά.

«Η ιστορία θα ειδωθεί από την –αρχικά- απωθημένη σε βαθιά ανάμνηση οπτική του Τάιλερ Ντέρντεν, ο οποίος (χρόνια μετά τα γεγονότα του Fight Club) παρακολουθεί την ανία και το τέλμα της καθημερινότητας του κεντρικού ήρωα και αφηγητή. Η Fox πήρε την πρωτοβουλία να τον ονομάσει Τζακ, αλλά εγώ τον αποκαλώ Κορνήλιο. Ο Κορνήλιος λοιπόν είναι πλέον μεσήλικος, ζει μια συμβιβασμένη ζωή μέσα σε έναν αποτυχημένο γάμο με τη Μάρλα, για την οποία δεν αισθάνεται καμιά επιθυμία. Κι εκείνη όμως είναι ανικανοποίητη, προσπαθώντας να θυμηθεί πώς ήταν εκείνος ο ατίθασος άντρας που κάποτε ερωτεύτηκε. Όταν παρεμβαίνει στο μικρό φαρμακείο, όπου ο άντρας της κρύβει ό,τι χρειάζεται για να καταπιέζει μέσα του τον Τάιλερ, ο τελευταίος ξεπετάγεται και πάλι μπροστά τους τρομοκρατώντας τις ζωές τους».

Το βιβλίο που θα μεταφέρει και πάλι το αναγνωστικό κοινό του Πόλανικ σε ένα σύμπαν παραισθησιογόνο και σκοτεινό, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εντός του 2015, αλλά ο πρώτος βασικός άξονας της πλοκής μπορεί ήδη αυτήν τη στιγμή να γίνεται αντικείμενο πρώτης επεξεργασίας από παραγωγούς και σεναριογράφους. Έτσι, για να μη βρεθούν απροετοίμαστοι.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα