Πρέπει ο Ντι Κάπριο να πάρει επιτέλους Οσκαρ; Διαφωνούμε

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και όπως ήταν αναμενόμενο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για το Όσκαρ Α' αντρικού ρόλου για την ταινία Revenant, όπου έπαιξε τον Χιου Γκλάς.

Της Ευγενίας

Κουντούρη

Ο Λιο, δεν είναι απλά και μόνο ένας από τους υποψήφιους, αλλά και το φαβορί για να κερδίσει τελικά το χρυσό αγαλματίδιο, μετά από πέντε φορές που έχει φτάσει στην ... πηγή αλλά έφυγε διψασμένος και ηττημένος. Μια συμπάθεια προς τον 41χρονο ηθοποιό όλοι την αισθανόμαστε και κακά τα ψέματα, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, θεωρούμε πως η ακαδημία κάτι του χρωστάει. Είναι αυτός όμως λόγος για να πάρει τελικά το Όσκαρ;

Ας δούμε τους λόγους γιατί η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική και τους λόγους που μας κάνουν να απαντήσουμε «Sorry Leo, but not this time».

Γιατί πρέπει να το πάρει

1. Έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε πικραμένο να χειροκροτάει τους υπόλοιπους ηθοποιούς που δεν έμειναν απλά στην υποψηφιότητα, αλλά κατάφεραν τελικά να πάρουν σπίτι τους το βραβείο. Κακά τα ψέματα, όπως προαναφέραμε η Ακαδημία «του χρωστάει» το χρυσό αγαλματίδιο, μετά από τους πολλούς εξαιρετικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει.

2. Παιδεύτηκε πολύ για να «αποβάλει» την φήμη του γλυκού αγοριού και να περάσει στις συνειδήσεις όλων μας ως ένας καλός ηθοποιός. Είναι όμως πλέον αποδεδειγμένο και αποδεχτό πως ο Λιό δεν είναι απλά και μόνο ένα όμορφο αγόρι.

3. Το Revenant είναι μία πολύ δύσκολη ταινία και ο Λεονάρντο την έχει πάρει όλη πάνω του. Από τις 2,30 ώρες που κρατάει το συγκεκριμένο φιλμ ο Ντι Κάπριο βρίσκεται σε όλες τις σκηνές και στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι και μόνος του. Εάν δηλαδή δεν αξίζει Όσκαρ γι' αυτό, τότε ποιος το αξίζει και γιατί.

4. Έχει κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια του. Για παράδειγμα θα τον δείτε κάποια στιγμή στο Revenant να τρώει ωμό συκώτι και σας πληροφορούμε πως δεν υπάρχει κανένα μοντάζ ή τρικ στη σκηνή. Τρώει όντως ωμό συκώτι!

5. Έχει πάρει Όσκαρ ακόμα και ο Νίκολας Κέιτζ. Δηλαδή... έλεος.

Γιατί δεν πρέπει να το πάρει

1. Η αιτία «κάτι του χρωστάει η ακαδημία» δεν είναι σοβαρός λόγος για να πάρει κάποιος το βραβείο. Το Όσκαρ δεν δίνεται για την συνολική παρουσία και την πορεία κάποιου, αλλά για την συγκεκριμένη ταινία και την φετινή χρονιά. Ο λόγος αυτός λοιπόν δεν είναι αρκετός για να μας «πείσει» πως ήρθε επιτέλους η ώρα του Λιο.

2. Οκ, είναι καλός ηθοποιός ο Ντι Κάπριο, αλλά δεν είναι και Αλ Πατσίνο. Δεν νομίζω πως έχει αισθανθεί κανείς μας ανατριχίλα παρακολουθώντας τον. Ερμηνεύει καλά τους ρόλους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει αυτό το κάτι που θα κάνει τον κόσμο να τρέξει στις αίθουσες απλά και μόνο για να τον απολαύσει.

3. Το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου δίνεται στην καλύτερη ερμηνεία κι όχι σε εκείνον που έκανε την πιο δύσκολη ταινία. Δεν είναι ανάγκη να βλέπω έναν ηθοποιό για 2,30 ώρες στην οθόνη μου, αρκούν λίγα λεπτά για να με συγκλονίσουν. Να με πείσουν. Ο Ντι Κάπριο έκανε μια ταινία με σκοπό να φωνάξει για μία ακόμη φορά «σας παρακαλώ δώστε μου ένα Όσκαρ». Ε, όχι. Ας κάνει μια ταινία για τον κόσμο και όχι για να ικετέψει την ακαδημία να κοιτάξει επιτέλους προς το μέρος του. Αν είναι να'ρθει θε να'ρθει» Λιο μου.

4. Το ο,τι έχει κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό το αγαλματίδιο, ακόμα και να φάει ωμό συκώτι, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει σώνει και καλά η Ακαδημία να τον επιβραβεύσει. Αν είναι έτσι ας το πάρει και η Φερν ΜακΚαν που σε ριάλιτι στην Αγγλία έφαγε ζωντανή μία αράχνη.

5. Δεν έχουν πάρει Όσκαρ ηθοποιοί όπως ο Τζονι Ντεμπ, ο Γκάρι Όλντμαν, ο Χάρισον Φορντ, ο Έντουαρτ Νόρτον και η λίστα με τους «αδικημένους» συνεχίζεται. Δεν θα το θεωρούμε λοιπόν, με την ίδια έννοια, άδικο να έχει Όσκαρ ο Ντι Κάπριο;

The post Πρέπει ο Ντι Κάπριο να πάρει επιτέλους Οσκαρ; Διαφωνούμε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα